AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, Ticaret Bakanı Mehmet Muş'u makamında ziyaret ederek hayırlı olsun temennilerini iletti.

Görüşmeye ilişkin açıklama yapan Kavuncu, Ticaret Bakanı Muş’un Çorum’u ziyaret edeceğini bildirdi.

Kavuncu, açıklamasında şu bilgilere yer verdi: “Görüşmemizde köklü sanayi kültürüyle Anadolu'nun önemli üretim merkezlerinden olan Çorum'un; sanayisi, ticareti ve ihracatı üzerine değerlendirme ve istişarelerde bulunduk. İlimizin sosyo-ekonomik gelişimine katkı sağlamak ve rekabet gücünü yükseltmek için yapılabilecek çalışmaları görüştük.

Genel Kurul çalışmalarımıza ara verdiğimiz yaz aylarında seçim bölgemizdeki incelemelerimiz ve hemşerilerimizle yaptığımız görüşmeler neticesindeki tespitlerimiz ile ilimizin talep ve beklentilerini Sn. Bakanımıza ilettik. Bizi dikkatle dinleyen Sn. Bakanımız; piyasaları, olumlu gelişmeleri, sıkıntıları, aksayan yönleri yakından takip ettiklerini, Sn. Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatları doğrultusunda anında müdahalede bulunduklarını, gerekli tedbirleri süratle aldıklarını ifade ettiler.

Oldukça verimli geçen görüşmemizde Sn. Bakanımızı sanayide, ticarette, üretimde, ihracatta ülkemizde önemli bir yere-paya sahip olan, bölgesinin parlayan yıldızı Çorum'umuza davet ettik. Davetimizi memnuniyetle kabul eden Sn. Bakanımız önümüzdeki günlerde bir proğram dahilinde sanayi ve ticaret kenti Çorum’a geleceğini belirttiler.

Sn Bakanımızın sözkonusu Çorum proğram detayı ilimizdeki paydaşlarımızla istişarlerimiz sonrasında netleşecektir.

Sn. Bakanımız, sanayi altyapısına, yatırım iklimine ve girişimci ruha sahip olan Anadolu Kaplanı Çorum’da yerinde incelemelerde bulunacaklardır. Bölgesel kalkınmanın lokomotifi olmayı başarabilen Çorum’u, ihtiyacı olan kamu/özel yatırım ve teşviklerle buluşturacak fizibilite çalışması niteliğindeki bu ziyaret, Çorum’lu müteşebbislerimize önemli fırsatlar sunacak, Çorum’un, 2023’le yeni bir çağa girecek olan Türkiye’mizin sanayi ve ihracat yıldızı olması ve çok daha ileri hedeflere yönelmesi için yapılan çalışmalar ivmelenecek, hızlanacaktır.

Sanayici, iş insanı, ticaret erbabı, esnaf, zanaatkar bütün paydaşlarımızla Çorum’un, bölgesinin “ticaret ve sanayi havzası” haline gelmesi, “Büyük Türkiye” vizyonumuza uygun olarak, ülke ekonomimize büyük katkı sağlaması için tüm imkânları seferber ederek hedeflerimize ulaşacağız inşallah.

Sn. Bakanımıza nazik ev sahipliği ve davetimize icabet edeceği için şükranlarımı sunuyor, vazifelerinde kolaylıklar diliyorum.”