Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş’ı hedef alarak yaptığı ‘Yine unuttu, Diyanet’in 29 Ekim’inde Atatürk yok” başlıklı haberini paylaşıp, “Bu arkadaş nereli? İskilipli mi?” ifadesini kullanan İYİ Parti İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Danışmanı Aytun Çıray’a İskilip ve Çorum halkından yoğun tepkiler geldi.

Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, Aytun Çıray ile bir görüşme yaparak ortamın yumuşatılmasını sağladı.

Başkan Şahiner, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu açıklaması yanlış anlaşılan İzmir Milletvekilimiz Sayın Aytun Çıray‘a hemşerilerimin sitem ve üzüntülerini iletip İskilip'te vatansever birçok dostumun olduğunu söyledim. Açıklamasından dolayı İskilipli hemşehrilerimden özür dileyerek üzüntülerini dile getiren Sayın Vekilimiz, niyet ve düşüncelerini samimi bir şekilde ifade ederek İskilip ve Çorumlu hemşehrilerime selam ve muhabbetlerini ilettiler” ifadesini kullandı.

Aytun Çınar, ayrıca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada; “Sungurlu Belediye Başkanımız Abdulkadir Şahiner bey ziyaretime geldi ve İskilip halkının twitim nedeniyle bana sitemlerini iletti. Ben de kendisine asla saygıdeğer İskiliplileri üzmek gibi bir niyetim olmayacağını ifade ettim. Bu düşüncelerimiz İskilip Belediye Başkanı Ali Sülük beye de iletmiştim” dedi.