İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile birlikte esnaf ziyaretinde bulunan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan’ın, gittiği bir çok yerde tüm dünyanın gündeminde yer alan Ayasofya Cami’nin ibadete açılması konusu açıldı.

Esnaflar, “Ayasofya herşeye değdi” diyerek tüm dualarının Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve emeği geçenlere olduğunu belirtirken, bazıları da o tarihi ana tanıklık edemedikleri için duydukları üzüntüyü dile getirdiler.

Bazı esnaflarda Ayasofya’da ibadet etmek için tur düzenleyeceklerini söylediler. Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da bu tura katılabileceğini ifade etti.

Ayasofya’nın 86 yıldır Türk Milleti ve İslam dünyası için büyük bir özlem olduğuna işaret eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan ise, 1934 yılında Bakanlar Kurulu kararı ile müzeye dönüştürülen Ayasofya’nın yeniden cami olmasını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağladığını hatırlattı.

Türkiye’de ilklere imza atan Recep Tayyip Erdoğan ve davasının bir neferi olmaktan dolayı çok büyük bir gurur duyduğunu ifade eden Milletvekili Ceylan, Ayasofya’nın ibadete açılmasının sadece 86 yıllık bir özlem değil, ayrıca Mescid-i Aksa için de tüm dünyaya bir mesaj olduğunu vurguladı. Bu milletin desteğinin sürmesi halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki kadroların yapamayacağı hiçbir işin, aşamayacağı hiçbir engelin olmadığını kaydeden Ceylan, Çorumlu hemşehrilerine de her dönemde verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

CUMHURBAŞKANINA SELAM GÖNDERDİLER

AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, esnaf ziyaretinde bulunarak hemşehrileriyle biraraya geldi.

Yoğun geçen meclis çalışmalarının ardından her hafta olduğu gibi bu hafta sonunu da Çorum’da geçiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Kubbeli Caddesi, Eğridere Çarşısı ve Sel Sokak’ta esnaf ziyaretinde bulundu.

İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ve Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar ile birlikte ziyaret ettiği esnaflara hayırlı işler dileyen ve Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hemşehrilerinin yaklaşan Kurban Bayramını da tebrik etti.

Esnafların ve vatandaşların sorunlarını da dinleyen Milletvekili Ceylan, koronavirüs salgını döneminde insanlara özellikle de belirtilen kurallara uymalarını tavsiye etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın selamını da Çorumlulara ileten Milletvekili Ceylan, her girdiği işyerinde sevgiyle karşılandı. İnsanların yoğun ilgisini de çeken Milletvekili Ceylan, çocuklara ise ayrı bir ilgi göstererek kucağına alarak sevdi.

Bazı vatandaşlar da Milletvekili Ceylan’dan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a selam götürmelerini istediler.

Milletvekili Ceylan da Çorumluların selamını ilk fırsatta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ileteceğinin sözünü verdi.