yetçi Hareket Partisi Çorum Merkez İlçe Başkanı Reşit Büzkaya mesajında, “10 Kasım 1938 günü ebedi aleme uğurladığımız devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle yad ediyoruz” dedi.

Büzkaya, “Ülkemizin içerisinde bulunduğu tüm olumsuz koşullara ve yokluklara rağmen milletimizin bağımsızlığına kavuşmasında öncülük eden büyük komutan, azmi ve yılmaz inancı ile milletimizin birlik ve beraberliğini sağlamıştır. Özgürlüğümüze kasteden devrin büyük ve sömürgeci güçlerine Türk’ün sarsılmaz azmi ve gücüyle tarihlerinin en büyük hezimetini yaşatmıştır. Modern Türkiye Cumhuriyetinin temellerini atan büyük önder bugün ilim, fen ve uygarlığı temel alan büyük bir ideali milletimize emanet bırakmıştır” ifadelerine yer verdi.

Başkan Büzkaya, "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı ise Türk topluluğudur." diyerek milli bilincin nasıl olması gerektiğini de en güzel bir şekilde ifade etmiştir. Türk devletinin ve milletinin bulunduğu zorlu coğrafyada nasıl ayakta kalabileceğini, güçlenerek hedeflerine nasıl ulaşabileceğini de açıkça belirtmiştir. Bu yönüyle büyük bir Türk milliyetçisi olan Başkomutan Atatürk’ün düşünceleri ve idealleri bugün hala diridir ve sonsuza kadar da diri kalacaktır. Bizler Türk milliyetçileri olarak milletimiz huzur ve esenliği için bu ideal doğrultusunda çalışmalarımıza devam ederek, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ideallerini ve ilkelerini yaşatma konusunda ısrarcı olmaya devam edeceğiz.

“Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır, fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünden hareketle biz fani kullar elbet bir gün toprak olacağız ancak bin yıllardır devam eden Türk’ün kutlu devleti hep ayakta hep diri kalacaktır.Bu duygu ve düşüncelerle aramızdan ayrılışının 83. Yıldönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Türk Başbuğ Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyorum” açıklamalarında bulundu.