Çorum’da 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle saat 09.00’da Atatürk Anıtı’nda çelenk sunma töreni düzenlenendi.Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından; CHP tarafından hazırlanan çelenk sunuldu.

Partinin çelengini İl Sekreteri Aydın Taşkın, beraberinde İl Gençlik Kolları Başkanı Onur Topkül ve Gençlik Kolları yöneticilerinden Arzum Akdoğan ile birlikte Atatürk Anıtına sundu.Çelenk sunma törenine; Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İl ve Merkez İlçe Yöneticileri, İl Genel ve Belediye Meclisi Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları temsilcileri katıldı.

Çelenk sunumlarının andından Atatürk’ün hayata gözlerini kapadığı saat 09.05’de 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı seslendirildi.Saat 09.05’de kamu kurum ve kuruluşlarına ait sirenler ile trafik otolarının siren ve kornaları saygı duruşu süresince 2 dakika süreyle çalındı.

Ata’sına saygısını gösteren vatandaşlar, saat 09.05’de hayatı durdurarak O’nun manevi huzurunda saygı duruşunda bulundu.10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü nedeniyle ayrıca saat 19.00 – 21.00 arasında Atatürk Anıtı’nda partili gençler tarafından saygı nöbeti tutulacak.

İl Başkanı Mehmet Tahtasız, aile yakınlarının Covid-19 testinin pozitif çıkması nedeniyle anma programına katılamadı. Tahtasız, Türkiye Cumhuriyetinin ve partinin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü sevgi, saygı ve özlemle andıklarını belirterek, O’nun yüce emanetinin sonsuza kadar bekçisi olacaklarını dile getirdi.