Kavuncu mesajında, “Cumhuriyetimizin ilanının 97.Yıldönümünü Milletçe gurur ve coşku içinde yaşadığımız bu anlamlı günde, başta Çorumlu hemşerilerimiz olmak üzere aziz milletimizin Cumhuriyet Bayramını tebrik ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.

“29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, bağımsızlığını kazanma uğrunda yıllarca mücadele veren ve tüm imkânsızlıklara rağmen bu haklı mücadeleden dünyaya örnek olan destansı bir zaferle ayrılan bir milletin egemenliğine olan en derin tutkusunun ifadesidir” diyen Erol Kavuncu açıklamasını şu şekilde sürdürdü;

“Dünya tarihinin en büyük cihan devletlerinden biri iken bağımsızlığımızı kaybetme tehlikesi ile karşı karşıya kaldığımız büyük çöküşün ardından, Anadolu yeni bir doğuşa sahne olmuş ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulmuştur. Çoğulcu demokratik yapısı ile dünyada örnek bir devlet olan ülkemiz, bütün vatandaşlarını barış içinde bir arada yaşatma ideali ile tek millet, tek bayrak, tek vatan ve tek devlet hedefiyle istikbale emin adımlarla yürümeye devam etmektedir.

Uğruna birçok kahramanlık destanlarının yazıldığı nice bedellerin ödendiği Türkiye; Dünya Adası’nın menteşesi üzerine vurulan kilit ve onun anahtarı niteliğindedir. Bu nedenle geçmişte olduğu gibi bu gün de siyasi, ekonomik, ideolojik ve askeri çatışmalar çevremizde cereyan etmektedir. Ateş çemberi içinde istikrarı ve gücüyle adeta bir barış, huzur, güven, refah adası olarak ülkemiz, mazlumun, mağdurun, hakkın, adaletin yanında yer alan erdemli ve kararlı bir duruş sergilemektedir. Bu vesileyle yaşadığımız coğrafyada ve gönül coğrafyamızda Türkiye'nin içinde olmadığı, Türkiye'nin rızasının alınmadığı hiçbir senaryonun devreye sokulması mümkün değildir.

Millet-devlet bütünlüğü ile mutlu ve müreffeh, manevi ve milli değerlerine bağlı ve saygılı insanların hep birlikte barış içinde yaşadığı ülkemizde her zorluğun üstesinden gelinmiş ve gelinecektir. Hakkın ve adaletin güneşi yükseldikçe zulmün ateşi sönecek, zalimlerin gücü tükenecektir. Bu gün Balkanlardan Kafkaslara, Asya’dan Afrika’ya kadar uzanan coğrafyada gözünü ve kalbini bize yöneltmiş her kardeşimizin kaderine etki eden duruşu ve kararlığı ile güçlü bir lider ve güçlü bir Türkiye vardır. Bundan sonra da ruh kökümüze bağlı kalarak manevi ve milli kimliğimizi muhafaza ederek, gelişme yolunda yürüyeceğiz, istikrarımızı koruyacağız ve muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçeceğiz.

Ecdadımızdan büyük bir iftiharla devraldığımız mirası güzelleştirip geliştirerek gelecek nesillere bırakmak amacıyla var gücümüzle çalışıyoruz. Topraklarımızın hamurunu kanlarıyla yoğurarak Devlet'imizi kuran, koruyan ve yaşatan aziz şehitlerimize Cenab-ı Allah(cc)’tan rahmet diliyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Hürriyet ve bağımsızlığımızın sembolü olan al bayrağımızın gölgesinde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşadığımız Türkiye Cumhuriyeti’nin 97'inci yılını tebrik ediyor, Aziz Milletimize huzur, sağlık ve esenlikler diliyorum.”