Mustafa Sarıgül’e TDP Çorum İl Başkanı Engin Erenler, Merkez İlçe Başkanı Eralp Armakan, TDP Yerel Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Maksut Beykoz, TDP Genel Başkan Yardımcısı Necmettin İzol ve Gençlik Kolları Genel Başkanı Onurcan Yazıcı, çevre illerin İl başkanları ve yönetim kurulu üyeleri eşlik etti.

“TÜRK SAVUNMA SANAYİ ŞİRKETLERİ’NİN YABANCI ŞİRKETLERE SATILMASINI KESİNLİKLE DOĞRU BULMAYIZ”

Sarıgül konuşmasında, “Türk Savunma Sanayi Şirketlerinin Birleşik Arap Emirliklerine satılmak istendiğine dair bazı iddialar ve bazı haberler var.Bu şirketleri kim almak veya satmak istiyorsa şunu bilsinler ki bu olayı vatanımızın bağrına saplanmış bir hançer gibi görürüz. Türk Savunma Sanayi Şirketleri’nin yabancı şirketlere satılmasını kesinlikle doğru bulmayız”.

“MAHALLİ BASINIMIZIN YAŞADIĞI EKONOMİK SIKINTIYI BİLİYORUZ”

Yerel basının sorunlarına dikkat çeken Mustafa Sarıgül, “Mahalli basınımızın zor günlerden geçtiğini biliyoruz. Mahalli basınımızın yaşadığı ekonomik sıkıntıyı biliyoruz. Gittiğim her yerde mahalli basınımızın sorunlarını dile getirmeye önem veriyoruz. İnşallah Türkiye Değişim Partisi iktidarında mahalli basınımız son derece özgür olacak. Bunun için Türkiye tarihinde ilk defa bir siyasi parti mahalli basından sorumlu bir Genel Başkan Yardımcısı görevlendirdi. Mahalli Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız yeni yasa teklifleri hazırlığı yapmaktadır. Mahalli basın özgürlüktür, demokrasidir, insan haklarıdır. Mahalli basın o bölgenin sanatını, turizmini, o bölgenin gelişmesinde en önemli öncüdür. Ulusal basınımızın yazmadığı, görmediği birçok konuyu mahalli basın kamuoyumuzla buluşturur Mahalli basın o yörenin folklorudur. Mahalli basın o bölgenin mutfağı sanayisidir. Mahalli basına önem vermek demokrasiye önem vermektir. Bir ülkede demokrasiyi kurum ve kurallarla yerleştirmek istiyorsak mahalli basına çok büyük saygı duymamız lazım. Türkiye Değişim Partisi iktidarında partinin televizyonu, gazetesi olmayacak. Bir siyasi partinin televizyonu, gazetesi olmasın doğru bulmayız. Çünkü o siyasi parti halkımıza inanıyorsa o zaman kendi gazetesi, televizyonu olmaz. Biz iktidarımızda basına eşit mesafede olacağız. Özellikle belediyelere ve kamu kurum ve kuruluşlarına sesleniyorum sizin gazeteniz bizim gazetemiz olmaz bir mahalli basına destek veriyorsanız objektif olarak hepsine destek vermenizi isterim. Sizi eleştirenlere daha çok destek verirseniz demokrasi kurum ve kurallarıyla oturmuş olur” şeklinde konuştu.

“ÜLKEMİZİN İMKÂNLARINI VE KAYNAKLARINI ZİYAN ETTİLER”

Son günlerde yaşanan ekonomik sorunları değerlendiren Sarıgül, “Ülkemiz son aylarda dövizden başka bir şey konuşmuyoruz. Ekonomi öngörülü olmaktan çıktı. Son bir yılda 3 Hazine ve Maliye Bakanı, 3 Merkez Bankası Başkanı gece yarısı operasyonla değiştirildi. Ekonomi yönetimine güven kalmadı kurlardaki artış durdurulamıyor. Her saat başı fakirleşiyoruz. Paramız pul oldu. Çorumlu emekli, işçimiz memurumuz, işçimiz, çiftçimiz evine sıvıyağ ve zeytinyağı alamıyor. Sabahleyin Çorum’da ekmek almak için halk ekmeğin önünde kuyruklar uzun uzun oluşmuş durumda yurttaşlarımız kombi yakamaz hale geldi. Odun, kömür alamıyor. Daha düne kadar yoksulluklarına üzüldüğümüz ülkeler şimdi alışveriş yapmak için Türkiye’ye geliyorlar. Yabancılar için ucuzluk pazarı olduk. Ülkemiz böyle bir yönetimi hak etmiyor. AK Parti’ye verilen imkân ve destek Cumhuriyet tarihinde hiçbir partiye verilmedi. Sayın Erdoğan’daki yetkiler ne Demirel’in ne Ecevit’in ne Özal’ın eline geçmedi. Ellerine geçen fırsatları AK Parti iktidarı özellikle son on yılda ve son 5 yılda vatandaşımızdan yana kullanamadılar. Ülkemizin imkânlarını ve kaynaklarını ziyan ettiler. Dış güçler mazereti uydurup, Kurtuluş Savaşı masalı anlatıyorlar bunu doğru bulmayız. 19 Yıl yönettikten sonra hala bu lafları söylemek pişkinliktir. Dış güçler mi size köprülerin otoyolların ihalesini dövizle yapın dedi. Dış güçler mi 19 Milyar Dolarlık saman, buğday, arpa, pirinç, şeker ithalatı yapın dedi. Bu para Türk çiftçisine destek olarak verilseydi 120 Milyar dolarla çiftçilerimiz hem doyardı hem de Türkiye’mizi doyururdu. Gübreye, mazota, ilaca 3, 4 misli her gün zam geliyor. Çorum’da soğan üreticilerinin durumunu son derece merak ediyorum. Yata, kata, jete ucuz mazot var çiftçiye yok. Çin modeli diye bir şey tutturdular. İşçilerimiz karın tokluğuna çalışacak, işçi hakları diye bir şey olmayacak. Muhalefet olmayacak. Demokrasi olmayacak bizde buna razı olacağız. Bunu doğru bulmayız. Kimse ucuz işçi gücü düşük demokrasi hayalleri kurmasın. Türk Milleti seçimini demokrasiden yana, insan haklarından yana ve özgürlükten yana yapmıştır. Kimse Türkiye’mizi geriye döndüremez, Çin’e döndüremez bizim istikametimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yoldur. İstikametimiz tam bağımsız Türkiye’dir. AK Parti’nin Türkiye’nin sorunlarını çözecek enerjisi ve gücü kalmamıştır. Türkiye’nin sorunlarını çözecek tek parti Türkiye Değişim Partisi’dir. Türkiye Değişim Partisi sağ ya da sol parti değildir. Ekmeğinin peşinden gidenlerin partisidir. Bizim çizgimiz vicdan ve merhamettir” açıklamalarında bulundu.