Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2023 vizyonuna ilişkin bilgiler verdiği kongrede, partinin yeni Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) kadrosu da oluştu.

Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Çorum’dan da geniş katılım sağlandı.

AK Parti 7. Olağan Büyük Kongresi için Çorum Teşkilatları Ankara'ya çıkarma yaptı.

Gece saatlerinde otobüs, minibüs ve özel araçlarla Ankara'ya giden partililer, kongrenin yapıldığı Ankara Spor Salonu'ndaki yerini alırken, "Çorum" yazan kaşkol ve "Çorum AK Kadınlar Sizinle" pankartlarını açtılar.

Salonda AK Parti Çorum Milletvekilleri, il ve ilçe başkanları, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ile üyeleri, il genel meclisi başkanı ve kongrede oy kullanacak Çorum delegeleri hazır bulundu.

Kongreye; Çorum’dan MKYK Üyesi Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili Oğuzhan Kaya, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı, Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar, Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Fatih Temur, Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, ilçe başkanları, ilçe belediye başkanları ve bazı partililer katıldı.

MİLLETVEKİLİ CEYLAN TEKRAR MKYK'DA

AK Parti'nin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK)'da yer alan isimler belli oldu. 50 olan asıl üye sayısının 75'e, 25 olan yedek üye sayısının 35'e çıkarıldığı listeye AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan tekrar girdi. Ceylan, 19 yıllık AK Parti iktidarında Çorum'dan üst üste iki dönem MKYK üyeliğine seçilen ilk siyasetçi olma başarısını da elde etmiş oldu.

LİSTEYE GİREN DİĞER ÇORUMLULAR

Bu arada, AK Parti'nin MKYK listesinde Çorumlu 2 avukatta yer aldı. AK Parti eski Ankara Milletvekili Av. Murat Alparslan ile bir başka hukukçu Çorumlu hemşerimiz Av. Mehmet Sarı ise, Merkez Disiplin Kurulu'nda yer alan diğer Çorumlu isimler oldu.

'2023, CUMHUR İTTİFAKI'NIN YENİ BİR ZAFER YILI OLACAKTIR'

Genel Başkan Erdoğan, 1428 geçerli oyun tamamını alarak AK Parti Genel Başkanlığı'na yeniden seçildi. Erdoğan, teşekkür konuşmasında MHP'ye ve Devlet Bahçeli'yi de anarak "2023, Cumhur İttifakı'nın yeni bir zafer yılı olacaktır. Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil, gönül mutabakatıdır. Zillet İttifakı da kendi yoluna devam etsin" dedi.

Genel başkanlığa tek aday olarak gösterilen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile geldiği salonda, oyunu 1 No'lu sandıkta kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, oyunu kullandıktan sonra salondaki partilileri selamladı.