8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile Aile ve Sosyal Politikalar Birim Başkanı Kadriye Taşdemir başkanlığında, İl Kadın Yönetim Kurulu Üyeleri Elif Tekeli, İlknur Göktepe, Meral Göz, Başak Gözde Taşkıran, İlayda Bodur, Havva Kahraman ve Adife Kanar tarafından düzenlenen program kapsamında fedakârlığın ve özverinin timsali olan kadınlarımızın bu özel gününde de yanlarında oldular.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinlik kapsamında ilk olarak Gazi Caddesinde bulunan hanımlara ve esnaflara “Yüreklerindeki sevgi ve şefkati karşılıksız sunan kadınların sadece bir gün değil her gün yanlarında olduklarını” belirterek kırmızı karanfil dağıtarak kutladılar. Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ziyareti ile devam eden programda sağlık çalışanlarına özverili çalışmalarından dolayı teşekkür edildi. Hastane de bulunan hastalar ve hasta yakınları da ziyaret edilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kutlandı ve geçmiş olsun dilekleri iletildi.

“Varlıklarıyla hayatımızın her anını huzurlu kılan, fedakârlığın simgesi olan, milletlerin gelişmesinde ve ilerlemesinde etkin role sahip olan kadınlarımızın topluma katkılarının yaşamın her alanında var olduğuna” değinilen program kapsamında; Türk Kızılayı Kadın Kolları Başkanı Fatma Paşaoğlu, KAN-DER Başkanı Hülya Karabıyık, Anitta Otel Genel Müdürü Sevval Demirci Güccan, Anitta Otel Ön Büro Müdürü Ebru Turan, Çorum İş Kadınları Derneği Başkanı Semrin Kaleli, Çorum Çölyak Derneği Başkanı Müjgan Demir ve Otizm Derneği Başkanı Emine Çelen ziyaret edilerek 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü kutladılar.

Kadınların aile içinde “anne” olmakla başlayan sevgi, saygı, hoşgörü, birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygularının, toplumu olumlu yönde etkileyen en önemli gücü oluşturduğunu ifade edilen ziyaretlerde, dünyadaki en zor mesleklerin başında gelen insan yetiştirme sanatının en güzeli “anne” vasfıyla kadınlar tarafından icra edildiği vurgulandı. Bu liyakati ve değeriyle kadınların her zaman baş tacı edilmeyi hak ettikleri belirtildi.