AK Parti İl Kadın Kolları teşkilatı koronavirüs tedbirlerinin başladığı ilk günden beri yürüttükleri gönüllülük seferberliği sürdürüyor. Daha önce kadın kültür merkezlerinde yapılan maske paketleme çalışmalarına gönüllü olarak destek olan kadınlar bu kez de 3 gün boyunca Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda mahalle teşkilatlarının katılımıyla maske üretimi gerçekleştirdi. Farklı mahallelerden 15'er kişilik gruplarla yüksek okulda, evlerde de gönüllülerden oluşan 12 kişilik grupla maske dikimi gerçekleştirildi. 

Yapılan çalışmalar ile ilgili bilgi veren AK Parti Çorum Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir, "Koronavirüs sürecinin en başından beri kadın kolları olarak elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. En başından beri maske üretimi ve paketlemesine destek olan kadın kolları teşkilatımız şimdi de Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu 'nda 3 gün boyunca İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu Üyemiz Hatice Kayadibi koordinatörlüğünde maske üretimi gerçekleştirdi. Hitit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu' nda 5750 adet, evlerde gönüllülerden oluşan 12 kişilik ekibimiz tarafından 4000 adet maske dikimi gerçekleştirildi. Koronavirüs seferberliğinde gönüllü olarak emekleri ile destek olmanın hazzını vatan görevi bilen çok sayıda hanımımız bu kampanyaya destek olmak için gece gündüz demeden çalışıyor.Bu maskeler dezenfekte çalışmalarının ardından Çorum Belediyemiz tarafından hemşerilerimize dağıtılacaktır. Çalışmalarımızı ziyaret eden AK Parti İl Başkanımız Yusuf Ahlatçı hanımlarımıza, 'Sizler bugünün Nene Hatunları, Halide Onbaşı'ları, Halime Çavuşları, Nezehat Onbaşı'ları, Şerif Bacı'ları, Erzurumlu Kara Fatma'ları, Hafız Selam İzbeli'leri, Gördesli Makbule'leri, Çete Emir Ayşe'leri, Tayyar Rahmiye'leri ve ismini sayamadığımız Kahraman Kadınlarımız gibi sizlerde bugün Koronavirüs salgınına karşı mücadelede görev alıyorsunuz. Sizlerle ne kadar gurur duysak azdır. Siz değerli bacılarımızdan Allah razı olsun. Bizler bir durum karşısında tek vucüt olup topyekün mücadele ediyoruz. İl Kadın Kolları Başkanımız Sayın Meryem Demir ve İl Kadın Kolları Teşkilatımıza yaptığınız özverili çalışmalarınızdan dolayı teşekkür ederim.' şeklinde açıklamalarda bulunarak bizlere desteğini belirtti, desteklerinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Maske dikiminde gönüllü hanımlarımızı ziyaret ederek iftarlık tatlı ikramında bulunan ve bizleri motive eden Belediye Başkanımız Halil İbrahim Aşgın'ın eşi Feyza Aşgın Hanıma da ziyaretlerinden ve desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Ramazan bayramının ardından da devam edecek olan maske dikimine destek olmak isteyenler bizimle iletişime geçebilirler" dedi. 

Bütün dualarının geçirdiğimiz bu sıkıntılı süreci sağlıklı bir şekilde atlatmak olduğunu dile getiren Demir, "Bu süreçte evlerimizde kalarak virüsten korunmak, yayılımını engellemek için ellerimizden geleni yapmanın yanı sıra evlerde kalan kadınlarımız tarafından da maske üretimine destek oluyoruz. Tüm dünyanın başına bela olan koronavirüsten bir an önce kurtulur, yeni normal yaşam şartlarına uygun bir şekilde yaşamayı sürdürürüz İnşallah" şeklinde konuştu.