AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri ÇESOB’ta bir araya geldi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar, Başkan Yardımcısı ve Siyasi Hukuk İşler Başkanı Mustafa Böcek, Teşkilat Başkanı Ahmet Bayraklı, Üniversiteliler Bilim Başkanı Sinan Avşar, Yerel Yönetimler Birim Başkanı Rıza Koç, Ar-Ge Birim Başkanı Akif Berk, Dış İlişkiler Başkanı Zülfikar Dugan ve 150 sayıda gencin katıldığı buluşmaya ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç ev sahipliği yaptı.
Geçtiğimiz Cumartesi günü önce sabah kahvaltısında buluşan AK Parti İl Gençlik Kolları üyeleri daha sonra istişare toplantısında bir araya geldi.
Toplantıda ilk olarak gençliğe hitap eden ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç, esnaf odalarının tanımını yaparak, gençlere çeşitli nasihatlerde bulundu.
Esnaflığın kutsal bir meslek olduğunu ifade eden Kılıç, esnafın devletine vergi ödemekten hiçbir zaman kaçmadığını ve Türkiye’nin 3’te birini esnaf ailelerinin oluşturduğunu dile getirdi. Dürüst ve çalışkan her insanın iyi yerlere geleceğini ifade eden Kılıç, “Sizler yarınlarımızın siyasetçisi ve bürokratları olacaksınız. Türkiye’yi daha yaşanabilir daha demokratik kılmak sizlerin elinde. Her zaman tek vücut ve tek yumruk olun ve birlik beraberliğinizi bozmayın, bozdurmayın” dedi.
AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar da konuşmasında AK Parti iktidarının gençliğe verdiği önemden bahsederek, milletvekili seçilme yaşının 18’e düşürülmesi için yapılan girişimlerden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Fatih Sultan Mehmet’in Osmanlı İmparatorluğu’nu 18 yaşında yönettiğini belirten Akar, 18 yaşındaki gencin neleri yapabileceğine Fatih’i örnek gösterdi. Tüm gençlere kapılarının açık olduğunu söyleyen Erhan Akar, AK Parti’nin gençlerle daha da büyüyeceğini kaydetti.
AK Parti İl Gençlik Kolları Teşkilat Başkanı Ahmet Bayraklı ise, kendisinin bir esnaf çocuğu olduğunu ve esnaflık yaptığını belirterek, esnaflıktan övgü dolu sözlerle bahsetti. Kendisinin hayatta 3 lideri olduğunu bunların Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan ve AK Parti İl Gençlik Kolları Başkanı Erhan Akar olduğunu aktaran Bayraklı, ÇESOB Başkanı Yalçın Kılıç’tan da övgü dolu sözlerle bahsetti ve her zaman onların izinden gideceğini dile getirdi.