AK Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ve Yönetim Kurulu üyeleri AK Parti Grup Toplantısına katılarak Başbakan Binali Yıldırım ve Çorum Milletvekilleri; Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt’u ziyaret etti.
AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ünal Yıldırım ziyarette Çorum’a yapılan çalışmalardan dolayı Çorum Milletvekillerine teşekkür etti.
Çorum Milletvekilleri ise ziyaretten duydukları memnuniyetleri dile getirerek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin çalışmaları ve işleyişi hakkında bilgiler verdiler.
Çorum Milletvekilli ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, “Anayasa, Başkanlık Sistemi ve İç tüzük değişikliği gündemimizde. Anayasayı değiştirip çoğulcu sivil bir anayasa yaparak işleyen bir demokrasiye sahip olmamız lazım. İstikrar şart o yüzden sistemi işlevsizleştirmek ve hesap verilebilir hale getirmek gerekir. O yüzden başkanlık sistemi önemlidir. Verimli, etkin ve saygın meclise ihtiyacımız var. O nedenle de iç tüzüğün değişmesi gerekir” dedi.
Uslu, “Bir ülkede eğer istikrarsızlık varsa ülkenin geleceği için hiçbir şey düşünemiyorsunuz. Telaşlı bir ortamda bir şey düşünebilmek, sağlıklı çözüm üretebilmek mümkün değil. O açıdan bizler gelecek nesillerimize telaşsız bir ortam oluşturmaya, sorunsuz bir ülke bırakmaya çalışıyoruz. Gençlerimizin daha nitelikli, akıllarını, bilgilerini ve vicdanlarını iyi kullanan bir nesil olarak yetişmesi gerekiyor. Sadece kendisini düşünen hodgam bir nesil kendisine de ailesine de çevresine de faydalı olamaz. Onun için olabildiğince diğergam olmak, toplumda iyilikleri artırmak, kötülüklerle mücadele etmek gibi bir çabamız olmalı.Sloganlar, şablonlar ezberler yerine aklı ve bilgiyi doğru kullanmalı, böylece ülkenin geleceği için bilgiden olabildiğince yararlanan bir nesil oluşturmalıyız. Onun içinde siz gençlerimize büyük görevler düşüyor. Oturduğumuz koltuktan güç almak yerine koltuğa güç vermek ancak güçlü bir kişilik, sağlam bir karakter, engin bir bilgi, akıl ve vicdanla mümkündür. Ak Parti bir dava hareketidir. Bizden önceki nesiller ağır bedeller ödediler. Bizden sonrakiler rahat etsinler diye. Onlar sayesinde biz iktidarız. Bizim sayemizde de siz iktidar olacaksınız inşallah. Sizlerde iktidarınızla birlikte gelecek nesillere iyi, güçlü, saygın bir Türkiye bırakacaksınız. Allah yardımcınız olsun” diye konuştu.
Ak Parti Çorum Gençlik Kolları Başkanı ve Yönetimi Ak Parti Grup toplantısı sonrasında Başbakan Binali Yıldırım ile bir araya gelerek fotoğraf çektirdiler.