Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya ile birlikte Uğurludağ Belediye Başkanı Remzi Torun, Sungurlu İlçe Başkanı Metin Özsarı, MHP Sungurlu İlçe Başkanı Yasin Şahin ve Sungurlu TSO Başkanı Behiç Akkaş öncülüğündeki heyeti kabul eden Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, misafirlerine TBMM’yi gezdirdi.

Heyette ayrıca, geçmiş dönem Sungurlu İlçe Başkanı Muammer Çuhacı, Sungurlu Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Osman Aşutoğlu, Sungurlu Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Kürbüz, Sungurlu Esnaf Kefalet Kredi Kooperatifi Başkanı Alattin Kayaer, Sungurlu Lokantacılar ve Kahveciler Odası Başkanı Erdal Kolaylı, Sungurlu Şoförler Odası Başkanı İsmail Pozan, Sungurlu Berberler ve Tuhafiyeciler Odası Başkanı Mutlu Karslı, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Ramazan Kelepircioğlu, Sungurlu İl Genel Meclis üyeleri Alattin Tosundereoğlu, Mehmet Kaplan ve Sungurlu İlçe Belediye Meclis Üyesi Kadir Kolcu da yer aldı.

Milletvekili Ceylan, misafirlerine özellikle de 15 Temmuz darbesinin yaşandığı gece TBMM’de saldırıya maruz kalan bölümleri gezdirirken, önemli açıklamalarda da bulundu.

“Bu aziz millet darbeye karşı canını ortaya koyarak, tarihe adını bir kez daha altın harflerle yazdırmıştır” diyen Milletvekili Ceylan, merhum Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı için söylediği sözlere atıfta bulunarak, “Allah bize bir daha 15 Temmuz gibi bir ihaneti yaşatmasın. Ama hainler de şunu unutmasın; Mektebinde şehadet olan bir milletin kaderinde esaret olmaz. Bu millet, bu alçaklara her zaman gerekli dersi verecektir” şeklinde konuştu.

Cumhur İttifakı mensubu iki partinin ilçe başkanının ve beraberindeki meslek odası başkanlarının ziyaretinin kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini söyleyen Milletvekili Ceylan, Sungurluluların her zaman yanında olduğunu ifade ederek, ilçenin kalkınması ve gelişmesi için yapılması gereken ne varsa yapacaklarının bilinmesini de istedi.

Ziyaret sırasında ayrıca, Sungurlu Organize Sanayi Bölgesi’ne yapılması planlanan yatırımlar ve Sungurlu karayolu geçişinden daha fazla faydalanabilmesi için ticaret merkezi kurulması konusunda da istişarede bulunuldu.