Geçtiğimiz günlerde yarım kalan belediye yatırımlarına karşı eleştiride bulanan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız'a Çorum Belediyesi Başkanı Halil İbrahim Aşgın "Bir İl Başkanı günlerdir tesislerimizi dolaşıyor ve kimine 'gereksiz' diyor, kimine 'boş harcama.' E tabi bir 'heykel' değil hiçbiri. " şeklinde cevap vermişti. Bu konu üzerine düşüncelerinin sorulmasının ardından Ceylan Ve Ahlatcı'dan sert sözler geldi.

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan "Bana şov yapan muhalefet gerekmiyor, bana milli manevi değerlerine sahip, bayrağına sahip muhalefet gerekiyor. O açıklamaları yapan arkadaştan bugün daha sert açıklamalar yapmasını beklerdim.103 tane asker çapulcusunun darbe iması yaptığı zamanda çıkıp gerçekten de bu milletin yanında olduklarını söylemesini beklerdim" dedi ve sözü İl Başkanı Ahlatcı'ya bıraktı.

Ak Parti Çorum İl Başkanı Yusuf Ahlatcı da "CHP'nin yalanlarını her hafta yayınlıyoruz ve bu yalanlara cevap vermekten imtina eder hale geldik. CHP İl Başkanı'nı Çorum tarihinin en büyük yatırımı olan tünellerinin önünde hiç göremedik mesela. Yapılan hiçbir hizmetin önünde poz verirken göremedik. Dolayısıyla artık biz bunlara cevap vermekten imtina eder hale geldik. Bugün 103 tane asker emeklisi Türk milletine parmak sallayıp bir bildiri yayınladılar gece vakti. Türk milletine parmak sallamak kimsenin haddine değildir ve cesarette edemezler. 251 şehidimizin kemiklerini sızlatacak hiç bir organizasyona bundan sonra Cumhurbaşkanımız önderliğinde kahraman ordumuz ve milletimiz müsaade etmeyecektir. Biz hepsine hodri meydan diyoruz. Topunuz gelin diyoruz. Bu vesileyle CHP'nin 3-5 yeri gezerek ifade ettiklerini Ak Parti İl Başkan'ı olarak hiç değerlendirmeye dahi almıyorum. Yapılanı biz biliyoruz her zamanda şunu söylüyoruz "Yaparsa Ak Parti Yapar" bunu o İl Başkanı da çok iyi biliyor zaten" dedi.