Özdel,”Ben sizin ağır cezada yargılandığınız dosyaları çıkarsam ya da AK Partili arkadaşların yargılandığı dosyaları çıkarsam yakışır mı bu bize” dedi.

Özdel açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

Bu ülkede birçok durum var. Devletimiz bunları çözmek için dönem dönem çeşitli girişimler yapıyor. Çözüm süreci ve görüşmeler yapıyor. Oy almak için televizyonlara çıkarıyor. Çorum’da bir takım olaylar yaşanmıştır. Bu olaylarla ilgili resmi açıklamalar vardır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin savcısı bir iddianame hazırlamış. Bu iddianamede Çorum Olaylarını nasıl kullandıklarını ve darbeye nasıl zemin hazırladıklarını anlatmış. Biz de her yıl anıyoruz. Bizimle aynı düşüncede olan olmayan bir yığın insan geliyor. Bu insanların bir kısmı HDP Milletvekili veya HDP’ye yakın siyasal sosyal dernek ve sendika. HDP’li olmak veya oy vermek bu ülkede suç olmamalı. Şahsımı kriminilize ederek toplumun karşısında sanki suçlu bir terör faaliyeti gösteriyormuş gibi yaparak bir yere varamayız. Çözüm sürecinde akil adamlar toplantısına katıldım. O gün ne söylemişsem bu günde aynısını söylerim. Keşke devletimizin yaptığı çalışmalar sonuçlanıp bu çatışmalar ortadan kalksaydı. Ben 26 yıldır avukatlık yapıyorum. Solcuları, PKK’ları, FETÖ’cüleri savunuyorum onlarla ilgili suçlanıyorum. Türban kullandı diye gözaltına alınanları ile ilgili açıklamalara katıldım diye onlarla ilgili suçlandım. Şimdi siz geldiniz çıkardınız fotoğrafı tahrik ettiniz.

Ben sizin ağır cezada yargılandığınız dosyaları çıkarsam yakışır mı bu bize. Ya da AK Partili arkadaşların yargılandığı dosyaları çıkarsam yakışır mı bu bize. 28 Şubat fikriyle açılmış davaları Fetöcülerin açtığı uyduruk savcıların açtığı davaları göstersem yakışır mı? Hacı Bektaş Vakfı’na geldiğiniz zaman biz kucaklaşıyoruz. Çorum’da öldürülen insanları andık diye, bizim birbirimizden farkımız yok dedik diye suçlu muyuz? Çıkıp beni bu kadar insanın içinde yaftalamak yakışıyor mu? Ben Süleyman Atlas’ı, Gökçen Kartal’ı Musa Dede’yi ölene kadar anacağım. Ölmüş, öldürülmüş tüm insanları anacağım. Katliamı unutturmayacağım.”