Deva Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, “Partimiz tam kapanma ile ilgili düşüncelerini İl Sağlık Politikaları Başkanımız Dr. Özgür Özçerezci aracılığı ile defalarca gerek basında gerekse tüm platformlarda paylaşmıştı. DEVA Partisi olarak, virüsün yayılma hızını azaltmak için 2 haftalık bir tam kapanmanın gerekliliğini söylüyorduk. Tam kapanmayı destekliyoruz, Çünkü hastanelerdeki hasta yükü ağırlaşmış, sağlıkçılarımızın üzerindeki çalışma yükü ağırlaşmış, virüsün yayılım hızı çok artmıştır. O sebeple de biz kapanma kararını doğru buluyor ancak çekincelerimizi, kaygılarımızı belirtmek istiyoruz” dedi.

Vargeloğlu açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Kapanmayı destekliyoruz, kapanma ile ilgili karara baktığımızda mevcutta uygulanan hafta sonu kapanmalardan farkını göremiyoruz, hatta hafta sonu kapanmalardan daha yumuşak bir kapanma olduğunu görüyoruz. Çünkü bankalar bile açık. Maalesef hafta sonu kapanmaların fayda getirmediği vaka sayılarındaki artışlarla ortadır. Tam kapanma, şu an virüsü yenen ülkelerdeki gibi olmalı “Tam görünümlü kısmi kapanma” olmamalıdır.

Kapanmayı destekliyoruz, ancak geç kalınmış bir karar olduğunu düşünüyoruz, günlerin daha kısa olduğu kış aylarında yapılmalı, İl,İlçe, Kadın Kolları, Gençlik Kolları ve Genel Kongreler beklenmemeli idi.Kapanmayı destekliyoruz, ancak günlük yevmiyeli çalışanlar, iş yerlerinin açılmasına müsaade edilmeyen esnaflar için çok acil desteklere ihtiyaç var, destekler de açıklanmalı idi. Desteksiz kapanma olmamalı idi.

Görüyoruz ki virüsten ölmeyenler ödemeler ve gelecek stresinden ölecek

"Biz DEVA Partisi olarak biz, geç kalınmış, vatandaşımıza ekonomik desteksiz bu kapanmayı sorguluyor ve yönetenlerden vatandaşımızın dertlerine daha gerçekçi çözümler bekliyoruz."