AK Parti MKYK Üyesi Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, İl Özel İdare Sosyal Tesisler’inde gerçekleşen Merkez Köy Muhtarları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı’nda köylere yapılan yatırımlarla ilgili çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Çorum için yatıklarımızı yeterli bulmuyoruz” diyen Ceylan, “Elbette daha iyisi olacak. Ak Parti 2002'den bu yana 18 yıldır iktidardayız ancak hiçbir muhtar bize ayrım yaptı diyemez, derse doğru olmaz. Çorum için bir olacağız, beraber olacağız” şeklinde konuştu.

KÖYDES'E DE 50 MİLYON LİRA EK PARA GÖNDERECEĞİZ

Ceylan, “Benim köylüm çamura basmayacak demiştik. 10 sene önce çamurda geziyorduk. Şimdi Çorum'da kilit taşı başlamadığımız köy yok. Yüzde 75'i tamamlandı, yüzde 25'i kaldı. Ayrıca merkez ilçede birçok köyün kanalizasyon sorunu vardı. Kanalizasyon da yüzde 99'a ulaştık. 1 köyümüz kaldı orası da fiziki koşullardan dolayı normal kanalizasyon çalışmadığı için bireysel foseptik kullanıyor. İçme suyu olmayan köyümüz ise yok. Toplamda merkez ilçedeki köylere 2019 yılında 198 köye 105 milyon liralık yatırım yaptık. Hani ülke batmıştı ekonomik kriz vardı, biz sadece 198 köye 105 milyon lira yatırım yaptıysak ülke dimdik ayaktadır. Normal yatırımın haricinde Köydes'e de 50 milyon lira ek para göndereceğiz” açıklamalarında bulundu.

“DAĞ YOLLARINI DA KİLİT TAŞI YAPACAĞIZ”

Çorum il genelinde 759 köy ve bağlısıyla 1200 yerleşim yeri olduğuna değinen Ceylan,“Türkiye'de en çok köyü olan üçüncü iliz. Bazı illerin toplam 200 köyü var. Bizim de öyle olsa yolları alttan geçiririz. Kolay değil, biz 759 köy ve 1200 yerleşim yerine hizmet götürüyoruz. Çorum'un sağlıklı su kullanıyor. Şenderede merkez 19 köyümüz içme suyundan faydalanıyor. Toplamda 53 köy ve bir ilçe içme suyundan. Geldiğimiz de kanalizasyon oranı yüzde 12'ydi. Toplam yol ağında kırsal nüfusun yüzde 92'si asfalt yoldan yararlanıyor. Kalan yüzde 8'lik bölümü de tamamlayacağız. Zamanı gelecek iki köy arasındaki stabilize yolu da asfaltlayacağız. Bir gün gelecek köylere doğalgaz da vereceğiz. Nüfusu büyük köylerden başlayarak tamamına doğalgaz vereceğiz. Son 4 yılda 6 milyon metre kare kilit taşı yapıldı. Yılda bir buçuk milyon metre kare kilit taşı yapıldı. Neredeyse Çorum'un her tarafını taş yapacağız. Dağ yollarını da kilit taşı yapacağız” ifadelerine yer verdi.

“BİRBİRİMİZE YARDIMCI OLALIM”

Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Hizmetlerimiz devam edecek yeter ki biz birliğimizi beraberliğimiz devam ettirelim. Birbirimize yardımcı olalım.Bu ülke çok badireler atlattı. Bu ülkede ne zaman geçmişten bu tarafa sizlerin milletin hayrına işler yapılmaya başlansa birileri düğmeye bastı.Türkiye kendi helikopterini, kendi tankını, kendi silahını üretti. Dışarıdan alınan savunma sanayi malzemelerini kendimiz üreterek o paraları ülkeye harcamaya başlayınca yine birileri düğmeye bastı ve ülkede darbe girişimi yaşandı. Büyük fotoğrafa bakmamız lazım. Tek derleri Türkiye'yi karıştırmak ve birbirine düşürmektir. Ama bunu başaramayacaklar. Kim ne yaparsa yaptın biz bu ülkede yaşayanlar Kürdüyle, Çerkesiyle, Alevisiyle, Sünnisiye kardeştir. Bizi bölemezler bu bayrağı indirmezle bu ezanı susturamazlar” dedi.

Konuşmaların ardından toplantı basın kapalı devam etti. Basın kapalı bölümde köy muhtarları söz alarak sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.