CHP, İYİ Parti, Deva Partisi başta olmak üzere çeşitli siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının yönetici ve üyeleri, hep birlikte Saat Kulesi Meydanı’ndan Atatürk Anıtı’na kadar esnaf ziyareti yaparak, Türk bayrağı dağıttı.

Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen katılımcılar, burada çelenk sunup saygı duruşunda bulunduktan sonra saat 19.19’da hep birlikte İstiklal Marşı’nı seslendirdi.

Atatürk Anıtı’nda Kadeş Halk Oyunları ekibi de gösteri yaptı.

Bu arada Atatürk Anıtı’ndan Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Grubu da Çorum Web Tv’den canlı yayın yaptı.

ESNAFIN VE HALKIN BAYRAMINI KUTLADILAR

CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı, CHP Merkez İlçe Başkanı Ulaş Tokgöz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Erkan Yıldız, Atatürkçü Düşünce Derneği Çorum Şube Başkanı Uğur Demirer, İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri ve her iki partinin yöneticileri, Çöplük Çarşısı’nda (Arasta) esnaf ziyaretleri düzenledi. Esnafa hayırlı işler dileyen ve 19 Mayıs’ı kutlayan parti yöneticileri, alışveriş yapan vatandaşlarla da sohbet etti. Gazi Caddesi üzerinde ziyaretlerini sürdüren Tahtasız, Özsaçmacı ve beraberindekiler, Türk bayrağı hediye etti. Çocuklarla ve gençlerle yakından ilgilenen Tahtasız ve Özsaçmacı, bu esnada esnafın da sorun ve taleplerini dinledi.

Atatürk Anıtı’na kadar yürüyen heyete Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu ile parti yöneticileri de katıldı. Atatürk Anıtı’nda düzenlenen programa KESK’e bağlı sendikaların şube başkanları, bazı siyasi parti yöneticileri ve sivil toplum kuruluşlarının yetkilileri de destek verdi.

KADEŞ HALKOYUNLARI EKİBİ GÖSTERİ YAPTI

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen etkinliğe Kadeş Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği’nin gösterileri de renk kattı. Halkoyunları ekipleri, gösterinin ardından Atatürk’ün Türk Gençliğine Hitabesini okudu.

CHP’nin çelengini İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Gençlik Kolları ile birlikte Anıta sunarken, Atatürkçü Düşünce Derneği’nin çelengini ise Dernek Başkanı Uğur Demirer sundu.

İyi Parti, Deva Partisi, Vatan Partisi ve BTP tarafından da Anıt’a çelenk sunuldu.

“19 MAYIS TÜRKİYE CUMHURİYETİNİN DOĞUM GÜNÜDÜR”

Program sırasında günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, “19 Mayıs birliktir, beraberliktir, dayanışmadır, yoktan var olma günüdür. Millet olmaktır. 19 Mayıs bayramdır. 19 Mayıs Türkiye Cumhuriyetinin doğum günüdür. 19 Mayıs Atamızın gençliğe emanetidir.

Türk genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir.

Ya istiklal, ya ölüm diyerek şehit ve gazi olan başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını saygı, minnet ve rahmetle anıyorum. Ulusal kurtuluş savaşımızın başlangıcının 102. yılı kutlu olsun” dedi.

“HELALLEŞMEK SANDIKTA OLACAK”

İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise günümüz gençlerinin haramın ve helalin cevabını verecek kadar bilinçli olduğunu belirterek, helalleşmenin sandıkta olması gerektiğini söyledi.

Özsaçmacı, “19 Mayıs 1919, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’dan çıkıp tüm Anadolu’da milli mücadeleyi başlattığı bir gündür. Bu mücadele başlatılırken, “Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır. O satıh tüm vatandır” anlayışıyla hareket edilmiştir. Bu mücadele yapılırken bugün dünyada yaşamış olduğumuz mazlum milletlerin üzerindeki baskıların bertaraf edilmesi adına mücadele edilmiştir. Anadolu’daki istiklal mücadelesi, 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’dan selam verilerek çıkılan bir mücadeledir. Buradan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha minnetle anıyoruz. Eğer bizler Atatürk’le yapılan bu mücadeleyi iyi anlayabilirsek, gençliğimize armağan edilen bu bayramda istiklal ve istikbalin evladı olan gençlere önemli görevler düşmektedir. Haramın da, helalin de sizler cevabını vereceksiniz. Bundan sonraki mücadele sandıkta verilecek olan mücadeledir. Helalleşmek sandıkta olacaktır” diye konuştu.

Konuşmaların ardından saat 19.19’da saygı duruşunda bulunularak her birlikte İstiklal Marşı okundu.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da kurtuluş mücadelesi için Samsun'a çıkmasının 102. yıldönümü tüm Türkiye'de coşkuyla kutlanırken, saat 19.19'da tüm vatandaşlar evlerinin balkonlarından ve pencerelerinden İstiklal Marşı’nı okudu.