Yapılan barajlarla sulamanın yanında içme suyu konusunda da önlemlerin alınmaya başlaması gerektiğini anlatan AK Parti MKYK üyesi ve Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Göletler yapıp sulamanın yanında içme suyunu da planlamamız gerekiyor. 5 sene sonra yer altında suyu sağlayamayabiliriz. Merkeze suyu Koçhisar'dan nasıl getireceksek köylere de barajlardan içme suyu planlaması yapmamız lazım 5-10 sene sonra içme suyu konusunda yaya kalabiliriz" dedi.
Yeraltı sularının giderek çekildiğini ve 100 metre derinden bile su çıkmayabildiğini dile getiren Milletvekili Ceylan, "10 yıl sonra sulayacak tarla buluruz ama su bulamayız. Artık damlama sulamaya geçmemiz yazım. Su sayacı olmayanlar takmamız lazım. Su saati takmayınca hortumu atıyor bahçeye sonra depoda su kalmıyor.
Çorum merkezde bir projemiz var olgunlaşmasını bekliyoruz. 36 bin dönümlük bir yeri daha sulamak için proje hazırlıyoruz. 2023 sonuna inşaatını bitirmeyi düşünüyoruz hayırlı uğurlu olsun. Bunu 50 bine de çıkarabiliriz" şeklinde ifadede bulundu.