Külcü, “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun.Dört kişilik bir aile için açlık ve yoksulluk sınırının sırasıyla 2884 TL ve 7,733 TL olduğu bir ülkede, asgari ücreti 2324 TL olarak belirlemek insan onurunu koruyabilir mi? Türkiye’de İşsiz sayısı 4 .4 milyon olurken, işsizlik oranı yüzde 13,8’e yükseldi. Genç nüfusta işsizlik ise yüzde 25.’e ulaştı. Bu rakamlar son 15 yılın en yüksek işsizlik oranına işaret ediyor” dedi.

“Her iki çalışanımızdan biri 2.500 TL ve altı ücretle yaşam mücadelesi verirken, bir de Covid-19 salgını nedeniyle ülkemizde işsizliğin artmasıyla insanlarımızın yardımlara muhtaç kalmasının önüne geçilmelidir” diyen Külcü, “Ücretsiz izinde olanlara günlük 39 TL. gibi insan onuruna aykırı bir rakam yerine, geçinebilecekleri bir ücret verilip, kısmi çalışma ödeneği ise asgarî ücret düzeyine yükseltilmeli ve mağduriyetler giderilmelidir.

Ayrıca Covid-19 salgını sonrası bu süreçten etkilenip, işini kaybedecek emekçilerin iş kaybı giderilmeli ve istihdam konusunda gerekli önlemler alınmalıdır.Yoksullukla mücadele edecekleri vaadiyle iktidara gelenler, son 4 yılda yoksulluğu milletimizin yaşam biçimi haline getirmiş olmalarının utancını duymalıdır.1 Mayıs’ın emek örgütlerinin talepleri doğrultusunda bir güne çevrilmesi işçi kardeşlerimizin de hakkıdır.1 Mayıs’ın haksızlık, adaletsizlik, ayırımcılık ve emek sömürüsünün olmadığı günlerde, bütün meydanlarda barış, huzur içinde, emek ve dayanışma bilinciyle yeniden kutlanması en büyük temennimizdir. İnsanları yoksulluğa mahkûm edip, duygu istismarı düzeni oluşturan sistemi yıkacağız! Yerine bolluk bereket, mutluluk ve demokrasi vaat eden bir gelecek inşa edeceğiz!Dayanışmanın, iyiliğin, birliğin ve güzelliğin günü;1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlu olsun" ifadelerine yer verdi.