Çorum Belediyesi’nin kültür sanat etkinlikleri kapsamında, Çorumlu ressam Kadir Şişginoğlu’nun eserlerinden oluşan “Sılada bir güvercin” isimli resim sergisi Çorum Belediyesi Sanat Galerisi’nde açıldı. Serginin açılış törenine Çorum Belediyesi Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın; Çorum Vali Yardımcıları Murat Çağrı Erdinç, Dr. Hakan Kubalı; Belediye Başkan Yardımcıları İsmail Yağbat, Turhan Candan; davetliler ve sanatseverler katıldı.

Serginin açılışında konuşan Başkan Aşgın,  Çorum Belediyesi olarak kültür ve sanat etkinliklerine önem verdiklerini dile getirdi. Başkan Aşgın, “Çorum Belediyesi olarak alt yapı ve üst yapı alanında birçok çalışmaya imza atıyoruz; ancak bizi en çok da kültür ve sanat faaliyetleri heyecanlandırıyor. Bu ülkenin gelişmesi, sanayi ve teknolojinin yanı sıra kültür – sanatla mümkün olacak. Çorum Belediyesi olarak kültür ve sanatla ilgili bize gelen her talebe olumlu yaklaşıyor ve bu projeleri destekliyoruz.” dedi.

Ressam Kadir Şişginoğlu da konuşmasında Çorum’un sanat alanında Türkiye’ye örnek olduğunu dile getirerek, “Çorum, kültürel değer ve kültürel marka haline geldi.” dedi. Şişginoğlu, sanata ve sanatçıya verdiği destekten dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etti.

Konuşmaların ardından serginin açılış kurdelesi kesildi. Çorumlu ressam Kadir Şişginoğlu’nun hazırladığı eserler sanatseverlerin beğenisini topladı. Sergi 16 Nisan’a kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.