BASK Çorum İl Temsilcisi Hayati Çam yaptığı açıklamada, “2021 yılı Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Merkez Belediye nüfusu 267.394 olarak açıklanmıştır. Çorum Gazi ve İnönü Caddeleri merkez kabul edilmiş ve mahalle sınırlarını belirlemektedir. Toplam belediye nüfusunun 135.196’sını oluşturan Akkent, Bayat, Buhara, Çepni, Çöplü, Karakeçili, Kunduzhan, Ulukavak, Üçtutlar Mahalleleri ile diğer tarafta belediye nüfusunun 132.198’ni oluşturan Bahçelievler, Gülabibey, Kale, Mimar Sinan, Yavruturna, Yeniyol Mahalleleri oluşturmaktadır” dedi.

“Çorum Valiliği tarafından Buharaevler Mahallesi istikametine personel servisi konulmuş, 112 Acil Çağrı Merkezi, İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü ve Valiliğin diğer birimlerinin personeli servisten yararlanmaktır” diyen Çam, “ Son zamanlarda akaryakıta gelen zamlardan dolayı alım gücü düşen memurlar servisle işine gitmek istemekte ve bu nedenle serviste aşırı yoğunluk oluşmaktadır. İlimizde Covid-19 pik yapmış ve vaka sayısı en yüksek 10 il arasında yer almıştır. Servis aracı yetersiz gelmektedir. Servis aracının daha büyük bir araçla değiştirilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

Hayati Çam açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Bahçelievler ve Mimarsinan Mahalleleri istikametine servis konulmamış İl Özel İdaresine ait servis araçlarından faydalanılması istenilmiştir. İl Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Müdürlüğünün de bulunduğu İnönü caddesinde bulunan Valilik ek-2 binasında görev yapan memurlar İl Özel İdaresinin servis araçları tarafından Türk Telekom binası önünde bırakılmaktadır. Ek hizmet binasına yürüyerek gitmeleri istenmiş servis hizmetinden personelin yararlanması dolaylı şekilde engellenmiştir. Sendika olarak yaptığımız araştırma sonucunda bu mahallelerde yaşayan memurlarımızın mağdur edildiği tespit edilmiştir. Memurlar zaruri olarak kendi araçları ile işe gelmekte araç yakıt ücreti aylık ortalama 450 TL’yi, yıllık ise 6.000 TL’yi bulmaktadır. Ortalama yıllık bir aylık maaşlarını akaryakıt bedeli olarak ödemektedirler. Çorum’un yarısına servis hizmeti verilirken diğer yarısına verilmemesi Anayasamızın eşitlik ilkesine aykırıdır. Valilikler bünyesinde İnsan Hakları Kurulu bulunmaktadır. İnsan haklarının temeli eşitliğe dayanmaktadır. Bu uygulama insan haklarına da aykırıdır. Buharaevler Mahallesine ayrılan servis Bahçelievler Mahallesi güzergahına da konulmalı, Buharaevler Mahallesi güzergahına ise ihtiyaç dahilinde daha büyük araç tahsis edilmelidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatını buradan yetkililere hatırlatıyoruz. Her ferde ulaşması talimatını vermiştir. Şeyh Edibali’nin İnsanı Yaşat ki Devlet Yaşasın sözünü de yetkililere hatırlatıyoruz. Gönül kazanmak zordur, ama kaybetmek kolaydır. Yetkililerin gönülleri kazanmayı mı? yoksa gönül kırmayı mı? seçecekler bunu izleyip göreceğiz. Sendika olarak konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna ilan ediyoruz.”