“Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi “Bu Sahne Aynı Biz”sahnelendi

Baran mesajında “Kahraman gazilerimize devletimizin verdiği önemin ifadesi olarak, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 19 Eylül 1921’de Mustafa Kemal Atatürk’e ‘’Gazi’’ unvanının verildiği günün yıl dönümünü ‘’Gaziler Günü’’ olarak kutlamaktayız. Şehitlik ve gazilik; vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makamlardır” dedi.

Ceyhan Baran açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Gazilik nesiller boуu taşınacak onurdur. Ayrıca Türk vatanseverliğinin, Türk kahramanlığının, Türk fedakarlığının yaşayan destanı, gazi ise bu destanı yazan kahraman adıdır. Yurdumuzun her karış toprağında, vatanını bayrağını ve kutsal değerlerini korumak ve savunmak için  en güçlü koşullar altında canlarını ortaya koymaktan çekinmeyen gazilerimiz,  vatanseverliğin ve kahramanların yaşayan abideleridir. Ülkemizin bağımsızlığı, Türk vatanının bölünmez bütünlüğü, milli birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna üstün fedakarlıklar göstererek, canı, kanı pahasına, ölümüne göğsünü siper etmiş ve bunun nişanını gururla taşıyan Gazilerimizin kahramanlıkları hafızalarımızdan silinmeyecek ve hiçbir zaman unutulmayacaktır.

Bu vesileyle, Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümünü ve Türk kahramanlığının sönmeyen meşaleleri Gazilerimizin günü kutluyor, saygı ve şükranlarımı sunuyorum.”