Dernek Başkanı İlhan Kılıç’ın organizesi ile 30 Ağustos Zafer Bayramının 100. yılı dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile vatan uğruna can alıp can vermiş vatan evlatlarının ruhları için, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da iki ayrı camide mevlid okutuldu.

30 Ağustos’ta öğle namazına müteakip Ulu Cami’de, ikindi namazına müteakip de Abdibey Camii’nde şehitlerimiz yad edilirken, ayrıca 5 bin kişilik helva ikramında bulunuldu.
Dernek Başkanı Kılıç, mevlid programı ve helva dağıtımını geleneksel olarak devam ettireceklerini söyledi.

Kılıç, programlara katılan, organizasyona destek veren herkese teşekkür etti.

İlhan Kılıç, “Şehitlerimizi her daim yad ediyoruz. Tüm şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun. Ülkemizin bugünlere gelmesini sağlayan gazilerimizi de unutmuyoruz. Vefat eden gazilerimize Allah’tan rahmet, hayatta olanlara ise uzun ömürler diliyoruz” dedi.
Programa; Çorum İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Mustafa Bayrak, Harp Malülü Gaziler-Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Çorum Şube temsilcisi Galip Deniz, Çorum Şehit Aileleri ve Gaziler Derneği Başkanı Adem Mert, bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, sanayici ve işadamları, cami cemaatı ile çok sayıda vatandaş katıldı.