2011 yılı kaymakamlık kararnameleri çıktığında Osmancık kaymakamı Faruk Bekarlar’ın Sakarya vali yardımcılığa ve Dursunbey kaymakamı İbrahim Küçük’ün ise Osmancık kaymakamı olarak atandığını basından takip ettim.
Biz Osmancıklılar olarak Sayın Bekarlar’la güzel günlerimiz geçti. Kaymakam Bekarlar genellikle Osmancık tarihi üzerinde durdu. Oka projeleri konusunda çalışmalar yaptı. Sonunda Osmancık’ta görev yapmış bütün kaymakamlar gibi iz ve anılar bırakarak gitti.            
Sayın Bekarlar ile sürekli diyalog içerisinde olduk. Kendisinin talebi ile ilçeye gelen giden konukları gezdirme ve ilçenin tarihi misyonunu anlatma görevini layığı ile yerine getirmeye çalıştım. Gelen grupların genellikle üniversite öğrencisi, bürokrat ya da akademisyen ağırlıklı olduğu düşünüldüğünde görevin sorumluluğu daha artıyordu.
Vali beyin muhterem eşleri başta olmak üzere il müdürlerinin eşlerine de ilçeyi anlatıp tanıtmak bize nasip oldu. Bizler bu tanıtım faaliyetini gerçekleştirirken ilçe ve köylerinde bir dizi çalışmalarda bulunan vali bey “Hocam en kısa zamanda bende Osmancık’ın tarihi ve kültürel mekanlarını gezip görmek istiyorum. Uygun olursa bana da bir gününüzü ayırırsınız.” İsteği üzerine bize de uygun gördüğünüz günde biz buradayız sayın valim sözleri ile emri karşılamak düştü. Vali bey ve muhterem eşlerinin Osmancık’ta bulunduğu bu güzel günde orada bulunan çocuklarla ilgilenerek saat ve oyuncaklar hediye etmesini bir devlet adamının ziyaretinde gerçekleştirdiği en anlamlı bir davranış olarak değerlendiriyorum.
Yeni kaymakam İbrahim Küçük ile ilgili ön bilgiler edinmeye çalıştım. Her yenilik, farklılıkların habercisidir ilkesi ile başta öğretmenler olmak üzere bütün memurlarda heyecanlı bir bekleyiş başladı. Ben öncesinden Dursunbey kaymakamlığının web sitesinden edindiğim bilgilerle bu heyecanı çoktan yenmiştim.      
Kaymakam beyin Dursunbey’de diyaloga açık, formal iletişime önem veren, astlarının önerilerine sıcak bakan, kucaklayan, paylaşan, rahatlatan ve birlikte hareket etme ilkesini ön planda tutan yönetim tarzını çoktan keşfetmiştim.
Aradan çok fazla zaman geçmedi ve kaymakam Küçük ilçedeki görevine başladı. Göreve başlamasından bir kaç gün sonra ise müdürler kurulu toplantısında hemhal olduk. Okul müdürlerine karşı yaptığı konuşma içerisinde ilkelerini anlatırken, salondaki huzurlu ortamı vuslata erenler topluluğu olarak değerlendirdim. Hatta ak saçlı bir okul müdürü söz alarak “Sayın kaymakamım biz böyle uygulamalara alışkın değiliz. Size teşekkür ediyoruz ancak; biz sizlere nasıl ayak uyduracağız” sözleri salonda gülümsemelere neden oldu.
Daha sonra makamın uygun gördüğü birkaç görev vesilesi ile bir araya gelmeye başladık. Ak saçlı yönetici ağabeyimizin de ifade ettiği üzere ilçe kaymakamını alışkın olmadığımız bir şekilde, halı sahada öğretmenlerle maç yaparken, kültürel sohbetlerde, köy ziyaretlerinde ve hemen her yerde görmeye başladık.           
1969 yılında Trabzon'un Sürmene İlçesi'nde doğan; ilk ve ortaöğrenimini Trabzon'da tamamlayan Küçük Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden 1991 yılında mezun olmuş. Bir süre Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde Siyaset Bilimi dalında yüksek lisans programına devam ettikten sonra 1993 yılında İçişleri Bakanlığınca açılan Kaymakamlık sınavını kazanarak, 1994 yılında Rize Kaymakam adayı olarak mülki idare amirliği mesleğine başlamış. 8 ay süre ile yurtdışı stajı için İngiltere'de bulunmuş. Kayseri-Hacılar ve Rize-İyidere ilçelerinde Kaymakam vekilliği, 1997 yılında Kütahya-Pazarlar Kaymakamlığı, 1999-2001 yılları arasında Erzurum-Olur Kaymakamlığı, 2001-2004 yılları arası Muş Vali Yardımcılığı, 2004-2006 yılları arasında Dazkırı Kaymakamlığı yaptıktan sonra 2006 yılında Dursunbey Kaymakamlığına atanmış. Beden Eğitimi Öğretmeni Bilge hanım ile evli olup, Utku adında bir çocuk babasıdır.
*          *          *          *
Genel olarak kaymakamlıkların web siteleri hep sıradan olur. Bir başka ifade ile kaymakamlık web siteleri zorunlu olduğu için kullanıma açılır. Zaten mevcut olanlarda hep resmiyet kokusu vardır. İçerik açısından oldukça fakir olan resmi siteleri genelde ziyaret eden olmaz. Sadece zorunluluk nedeni ile internet kullanıcıları arada bir şöyle uğrayıp geçerler. Bu bağlamda İnternet kullanıcıları genellikle o yer hakkındaki bilgi ihtiyacını ya yerel haber sitelerinden ya da kişisel sitelerden elde eder. Dolayısı ile etkin internet kullanıcılarının bile sık kullanılanlar listesinde kaymakamlık web siteleri bulunmaz. Ayrıca ziyaretçi sayılarından da bu olumsuzluğu tespit edebilmek mümkündür.              
Ancak; Dursunbey kaymakamlığının web sitesini yukarıda çerçevesini çizmeye çalıştığım kaymakamlık web sitelerinin dışında tutmak gerek.
Osmancık kaymakamlığı da, Dursunbey kaymakamlığı ile aynı formatta hazırlanan bir web sitesine sahip oldu. Çok yakın bir zamanda Osmancık kaymakamlığının web sitesi Osmancık'ı arayıp, incelemelerde bulunmak isteyen ve merak edenler için olmazsa olmazı, olacağı kanaatini taşıyorum. Zaten kısa zamanda alınan mesafe ve kullanıcı sayısı da bu durumu işaret ediyor. Gerek görsellik, gerek bilgi ve gerekse kullanım kolaylığı açısından bir mükemmellik sunuyor.         
Kaymakamlığın web sitesini aynı zamanda öğrencilerimiz için de güvenilir kaynağın yer aldığı sanal bir kütüphane olarak değerlendirmekteyim. Kanaatim odur ki içerik dolduruldukça kullanıcı sayısı artacak ve arama motorlarında zirve yapacaktır.
Osmancık kaymakamlığının web sitesinin şimdiden Dursunbey’lilerin hücumuna uğradığını fark ettim. Kaymakam Küçük’ün Dursunbey’de gönüllere taht kurup silinmez izler bıraktığını daha iyi anlamak için Osmancık kaymakamlığı web sitesi ziyaretçi defterindeki notları okumak gerek.
Birkaç Dursunbey’li kaymakam Küçük’ten ayrılmanın burukluğu ile Osmancık’a yeni bir isim vermişler. Dursunbey’deki çalışma ortamını kısaca anlattıktan sonra Osmancık ilçesini çok şanslı olarak değerlendirmişler. Bu bağlamda da Osmancık’ın adı bundan sonra “Şanslı Osmancık” olmalıdır demişler.
Halkına böylesine güzel hizmetler sunarak; çalışanları için bir ufuk çizgisi oluşturan kaymakam Küçük’ü bir şans olarak değerlendiren Dursunbey’lilerin tespitleri gün be gün doğrulanıyor. Yoğun emek üzerine yenilik, güzellik ve dostlukları Dursunbey’de tesis eden Küçük benzer çalışmaları Osmancık’ta da gerçekleştirmeye başladı. Sonuç olarak Dursunbey’lilerin Osmancık için “Şanslı Osmancık” değerlendirmeleri her geçen gün doğrulanıyor. Kaymakamlığın çalışmalarını takip edenlere ise evet Osmancık bundan sonra “Şanslı Osmancık” değerlendirmesini yapmak düşüyor.