Eğitim almış ancak istihdama katılmamış kadınlar, meslek lisesi, lise mezunu ve eğitimi devam eden gençlerin sanayi istihdamına kazandırılması amacıyla TOBB Kadın Girişimciler Kurulu tarafından başlatılan “Sanayide Kadın Eli” projesinin bilgilendirme ve tanıtım toplantısı Çorum Ticaret ve Sanayi Odası’nda gerçekleştirildi. TSO’da gerçekleştirilen toplantıya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, Yönetim Kurulu Üyesi Akif Coşkun, TOBB Çorum KGK Başkanı Zeynep Yarımca, TOBB KGK Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu, Çorum İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Kodek, Çorum Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Levent Tuzcu, Çorum KOSGEB İl Müdürü Yusuf Yıldız, Çorum Organize Sanayi Bölge Müdürü Özden Özgür Yalçın ve Tezmaksan Makina San. Ve Ticaret A.Ş. Akademi Koordinatörü Yalçın Paslı katıldı.

TOBB Kadın Girişimciler Yönetim Kurulu Üyesi Fatma Aydoğdu tarafından projenin amacı, hedef grupları, proje kapsamında yapılması planlanan çalışma ve faaliyetler hakkında bilgiler verildi. Ayrıca projenin İlimizde etkin bir şekilde işleyişi ve hedef gruplara fayda sağlaması adına görüş ve öneriler alınarak istişare edildi.

Tezmaksan Akademi Kurumsal Direktörü Yalçın Paslı katılımcılara projenin amaçları, hedefleri, saha çalışmaları ve başarı hikâyelerinden oluşan bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, projenin hayata geçirildiği 8.İl olan Çorum’da projenin verimli biçimde uygulanabilmesi ve özellikle İç Anadolu bölgesinde yaşayan kadınlar açısından katılımcılığın artırılabilmesi için bilgi ve görüş alışverişi yapılarak eylem planı oluşturuldu.

Kadınların bilgi, yetenek ve becerileriyle iş dünyasına ve ekonomiye kazandırılması konusuna büyük önem verdiklerini söyleyen Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal “Sanayide Kadın Eli” projesi, sektörün ihtiyaç ve beklentileri doğrultusunda belirlenecek alanlarda kadınların mesleki eğitime tabi tutularak sertifika sahibi olmaları, saha ve sektör görüşmeleri, işbaşı eğitimleri gibi yapmış oldukları proje ve faaliyetlerinde yanlarında olduklarını ve her zaman desteklemeye devam edeceklerini ifade etti.