Alacalı İşadamı Şenol Şahin, Koçhisar Barajı’nın Alaca için hayati önem taşıdığını söyledi.
Koçhisar Barajı’ndan Çorum’a su verileceği ile ilgili gündemde olan konuya ilişkin bir açıklama yaparak, “Alaca’nın köy olmaktan kurtulması için Koçhisar Barajı hayati önem taşıyor. İstihdamı da sağlayacak olan bu baraj sayesinde gençlerimize iş imkanları da doğacaktır” dedi.
Koçhisar Barajı’nın geçmiş yıllardaki projesinin bölgesel bir proje olduğunu belirten Şenol Şahin, Koçhisar Barajı’nın tarımsal sulama olarak Alaca’da Onbaşılar, Söğütözü, Değirmendere, Hüseyingazi, Türbecivarı, Dedepınar, Veletköy, Çomaraltı, Kıcılı, Külahaltı, Tebelik, Eskiyapar, Kızkaraca, İbrahim Köyü ve bu sene içerisinde toprak bütünleşmesinde olan köylerin tarımsal sulama amaçlı kullanılacak olduğunu hatırlatarak, Alaca’nın doğusundaki köylerin arazi bütünleştirmesi yapılarak güney dışındaki köylerin doğu istikametinin bitirilip batı köylerinde tarıma açılması gerektiğini kaydetti.
“Nedense doğu istikametindeki köyler kaldı” diyen Şahin, motopontla sulama sisteminin arazi bütünleştirmesiyle açılacağını, ancak Ankara Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü’nün Alaca’daki bölgesel çalışmalarda bazı köylerin arazi bütünleşmesinde mevcut olduğunu Dedepınar, Kıcılı, Veletköy ve Eskiyapar köylerinin sulama projesinde olmayacağını söylediğini kaydetti.
 
“AYRIM İSTEMİYORUZ”
Şahin, “Alaca Belediyesi’nin ve Koçhisar Barajı’nın suyunun ancak bu bölgelere yeteceği söyleniyor. Bu proje kapsamında Alaca’nın içme suyunun Koçhisar Barajı’ndan arıtma şeklinde kazandırılmasını kutluyor, emeğe geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Proje kapsamında bazı köylere su verilmeyip, Çorum’a su verileceği ile ilgili açıklamada bulunan Şahin, “Ayrıcalık mı var yoksa bu köyler sahipsiz mi? Neden böyle bir mağduriyet var?” dedi.
Bir çiftçi olarak yatırımın bir tarafa kaydırılıp, diğer tarafın mağdur olmasını istemediğini dile getiren Şahin, “Alaca’nın su ihtiyacı karşılansın. Geçmiş yıllarda hazırlanan proje uygulansın. Alaca’nın suyu fazlaysa eğer Çorum’a da verilsin. Ancak bölgesel kesinti yapılarak Çorum’a su verilmesin” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 
KOÇHİSAR, İSTİHDAMI ARTIRIR
Şahin açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Alaca’nın köy olmaktan kurtulması için Koçhisar Barajı hayati önem taşıyor. İstihdamı da sağlayacak olan bu baraj sayesinde gençlerimize iş imkanları da doğacaktır. Koçhisar Barajı, Alaca’nın modern tarıma geçmesini, doğu-batı ayrımı olmadan projenin hayata geçirilmesini istiyorum. Milletvekillerimizin Alaca’ya sahip çıkacağına inanıyor, halk arasındaki tepkilerin çoğalmadan sorununun bir an önce giderilmesini istiyorum.”