Sağlıklı bir yaşam tarzı sürdürmek için sofralarımızda yer verdiğimiz yemeklerin, hem besleyici hem de lezzetli olmasını arzularız. İşte tam da bu noktada, semiz otuyla hazırlanan kaşık salatası devreye giriyor. Semiz otu, vitamin ve mineral açısından zengin içeriğiyle sağlığımızı desteklerken, canlı yeşil rengi ve hafif tadıyla sofralarımıza ferahlık katıyor. Limonun asidik dokusu ve zeytinyağının hafif aromasıyla buluşan semiz otu, pratik bir şekilde hazırlanarak, sağlıkla lezzeti bir araya getiriyor. Bu yazıda, semiz otuyla kaşık salatasının pratik tarifini keşfedecek, sağlıklı bir yaşamın renkli ve lezzetli bir parçası olacak tarife adım adım yaklaşacağız. Hazırsanız, semiz otuyla dolu bu enfes lezzet yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz?

Semiz otlu Kaşık Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 demet semizotu
  • Yarım demet maydanoz
  • 3 dal taze soğan
  • 1 adet limon
  • 1 adet salatalık
  • 3 adet domates
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı sumak

Semiz otlu Kaşık Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

1.  Semiz otlu kaşık salatası için öncelikle semiz otunun yapraklarını ayıklayalım ve bol suda yıkayalım.

2.  Güzelce yıkadığımız semiz otlarını kurutalım.

3.  Ardından semiz otlarımızı ince bir şekilde doğrayalım ve uygun bir kap içerisine alalım.

4.  Taze soğan ve maydanozları ince ince doğradıktan sonra salatalığı soyalım ve küçük küçük doğrayalım.

5.  Son olarak domatesleri de küçük küçük doğrayalım.

6.  Geniş bir kap içerisine doğradığımız tüm malzemeleri alalım.

7.  Üzerine limon suyu, sumak, nane, tuz ve zeytinyağını ilave ederek güzelce karıştıralım.

8.  Hazır olan semiz otlu kaşık salatamızı servis tabağına alalım ve üzerini dilediğimiz şekilde süsleyerek servis edelim. Afiyet olsun!

Kaynak: yemek.com