Zeytinyağı, ceviz ve havucun mükemmel uyumu ile hazırlanan havuç tarator, yemeklerinizin yanında sunabileceğiniz enfes bir lezzettir. Bu basit ve pratik tarif, çat kapı gelen misafirler için de kurtarıcınız olacak.

Eğer hızlı ve pratik bir meze tarifi arıyorsanız, havuç tarator tam size göre. Bu rengârenk ve lezzetli meze, her türlü yemeğin yanında harika bir tamamlayıcı olarak sofranızda yer alabilir.

Havuç tarator, havuçların doğal tatlılığını yoğurt ve cevizle birleştirerek mükemmel bir lezzet sunar. Bu tarif, özellikle sağlıklı beslenmeye önem verenler için harika bir alternatif oluşturur ve kolayca hazırlanışıyla zaman kazandırır.

Havuç Tarator Malzemeleri

2-3 tane büyük boy havuç
5 yemek kaşığı yoğurt
3-4 yemek kaşığı süzme yoğurt
1 diş rendelenmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı
6 adet ceviz içi
1 çay kaşığı tuz

Havuç Tarator Nasıl Yapılır?

Havuç tarator yapımı için 2-3 adet büyük boy havucu soyalım. Daha sonra havuçlarımızı rendeleyelim.
Tavaya aldığımız havuçların üzerine çok az zeytinyağı dökelim ve orta ateşte 2-3 dakika boyunca kavuralım. Burada havuçlar renk değiştirmeye ve yumuşamaya başlayacak bu aşamaya gelen havuçlarımız artık kavrulmuş demektir. Ocağın altını kapatalım ve bir kenara soğumaya alalım.
Bir kap alalım ve içerisine 5 yemek kaşığı yoğurt, 3-4 yemek kaşığı süzme yoğurdu ekleyelim.
Güzelce karıştırdığımız yoğurt karışımının içerisine soğuyan havuçlarımızı ilave edelim.
Ardından 6 adet ceviz içi, 1 çay kaşığı tuz, 1 diş rendelenmiş sarımsak ve zeytinyağını ilave edelim.
Havuç taratorumuzu güzelce karıştıralım.
Karışımımızı servis tabağına alarak servise hazır hale getirelim.
Burada dilerseniz havuç taratorunuzun üzerine zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Havuç taratorunuz hazır.

Havuç tarator, basit malzemelerle hazırlanan ve büyük beğeni toplayan bir meze tarifidir. Bu tarif sayesinde, havuç ve yoğurdun eşsiz uyumu ile lezzetli bir deneyim yaşayabilirsiniz. İster et yemeklerinin yanında, ister çay saatlerinizde servis edin, havuç tarator her daim sofralarınıza renk ve lezzet katacaktır. Hemen deneyin ve bu sağlıklı, lezzetli mezenin tadını çıkarın. Afiyet olsun!