Başkan İsmail Deli şöyle devam etti:

“Geçtiğimiz hafta Gaziantep’te hastanede tedavi gören yakınını bekleyen hasta yakınları ambulansın geciktiğini iddia ederek Acil Servis’i birbirine kattı. Sağlıkçılarla tartışan saldırganlar 4 sağlık çalışanını darp ettiler.

''Cuma günü Konya Şehir Hastanesinde görevli 3 sağlık çalışanı, yüksekten düşme nedeniyle gelen bir hastanın yakınları tarafından darp edildiğini bu gibi zorbalıkları TÜRKAV olarak şiddetle kınadığını söyledi.

Başkan İsmail Deli, “15 Nisan 2020’de sağlıkta şiddet düzenlemesi yasalaştı. Sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanlara verilecek cezalar arttırıldı. Yasaya rağmen şiddetin önüne bir türlü geçilemedi” dedi.

TÜRKAV Başkanı ismail Deli, “Sağlıkta şiddetin yeni bir olgu olmadığını belirterek “Sağlıkta şiddet toplumda yaşanan şiddetle doğru orantılı olarak artıyor. Gün geçtikçe şiddet toplumu oluyoruz.dedi., şiddetin salt güvenlik politikalarıyla önlenemeyeceğini,farklı tedbirlerin alınması gerektiğini vurguladı.. “Sağlık çalışanlarına yapılan şiddetin engellenmesi için ivedilikle yapılması gerekenleri şu şekilde sıraladı. 1.Cezaların eksiksiz uygulanması ve ağırlaştırılması.2.Sosyal medyada yapılan asılsız haber ve zorbalığı özendirici söylemlerin oluşturduğu kirliliği engellenmeli. 3.Toplumsal bilinçlenme ile mümkün olabileceğini belirten İsmail DELİ uzmanların ve yetkililerin bir araya gelerek konuyu masaya yatırmalı ve toplumun her kesiminin ‘şiddet’ konusunda bilinçlendirilmesi için acil olarak eğitimler, reklamlar, kampanyalar düzenlenmeli.”4.Bizlerin de her çeşit şiddete karşı çıkıp kamuoyu oluşturulması.Kısaca mahalle baskısı oluşturması ile mümkündür” dedi.

Başkan İsmail Deli, “Zaman zaman canlarını tehlikeye atarak, sevdiklerini dahi riske ederek, insanı yaşatmaya uğraşan sağlık çalışanlarına şiddet uygulayanları şiddetle kınıyorum. Bütün STK'ları ve duyarlı her vatandaşı ''şiddet'e hayır'' demeye davet ediyorum. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’” ifadelerine yer verdi.