Sağlık-Sen Çorum Şubesi tarafından hafta sonu yönetim, denetim, disiplin kurulu üyeleri, ilçe temsilcileri ve il, ilçe işyeri temsilcileri ile birlikte istişare toplantısı yapıldı.

Sendikanın sıkıntı ve taleplerin değerlendirildiği toplantıda açıklamalarda bulunan Ahmet Saatcı,"Sendikamızın ilimizde açık ara önde olması, tüm kurum ve kuruluşlarda yetkili olmamızda en büyük katma değeri olan siz sahanın yıldızlarının emeği ve fedakarlığı çok büyüktür. Bu açıdan öncelikle sizlere ve bizden destelerini çekmeyen tüm üyelerimize teşekkür ediyorum.

Sahada başarı varsa bu ekip başarısıdır. Başarının mimarı sizlersiniz. Çalışmalarımızda her zaman ortak akla önem veriyoruz. Ben değil, biz olmanın başarımızdaki en önemli yapı taşı olduğunu biliyoruz. Sağlık-Sen ailemize her gün yeni üyeler kazandıran veya kazandırmak için büyük gayret gösteren tüm arkadaşlarımıza ayrıca şükranlarımı sunuyorum.

demek örgütlü mücadele demektir. Bizler sahada mücadele ederken her haklı talebimiz yerine getirilmeyebilir, sıkıntılarımız giderilmeyebilir. Ancak bu durum bizim mücadele azim ve kararlılığımızı etkilemez, bilakis daha da mücadele kararlığımızı artırır. olarak en önemli sorunlarımızdan ve mutlaka çözülmesi gereken ve gerekli yerlere taşıdığımız döner sermaye yönetmeliği adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı" dedi.

Saatcı, “Sağlık çalışanlarının performans uygulamasına ilişkin olarak herkesin kabul edebileceği makul ve mantıklı kriterler getirilmesi gerekmektedir.Herkese en yüksekten performans verecek durumumuz olmayabilir, imkânlarımız kısıtlı olabilir ama en azında mevcut paranın dağıtılmasında bir adalet, denge, düzen sağlanabilir. Bunu yapmak çok zor değil. 2003'te döner sermaye yönetmeliği hazırlanıyorken sıfır tecrübeyle yapıldı ama bugün artık 17 yıllık bir tecrübe var. Onun için sendika olarak en önemli sorunumuz ve mutlaka çözülmesi gereken ve gerekli yerlere taşıdığımız döner sermaye yönetmeliği adil ve adaletli bir şekilde yeniden yapılandırılmalı, çalışanlar emeğinin ve alın terinin karşılığını almalıdır” açıklamalarında bulundu.

“Bugün performans uygulamasında en büyük sorunun SUT fiyatlarının 10 (on) küsur yıldır artırılmamasıdır. Hastanelerin giderleri her yıl katlanarak artarken, gelirleri SUT fiyatları artırılmadığı için artmamaktadır. Bu durum sağlık çalışanlarının performans ücreti alamamasına yol açmakta olup, çalışma motivasyonu açısından ciddi sıkıntılar oluşturmaktadır” diyen Ahmet Saatcı, “Sağlık çalışanları haklı olarak performans ücreti dağıtılmayan kurumlarda çalışmak istememekte, performans ücreti dağıtılan kurumlarda çalışmak istemektedirler. Döner Sermaye Komisyonlarının; Hastane gelirlerinden % 46,5 oranında performans dağıtım kararı alma imkanları varken % 39-40 oranında dağıtım kararı almaya devam etmektedirler. Komisyon üyeleri tarafından % 46,5 oranında alınmayan kararlara şerh düşülmesi karar verme makamında olanların keyfi uygulamalarını etkileyebilir. %46,5 oranında dağıtım kararı sorunu çözmez, kısmen azaltabilir. Bu işin kesin çözümü; SUT fiyatları ya günümüz koşullarına göre artırılmalı ya da sabit, nöbet ve icap ücretleri genel bütçeden karşılanmak suretiyle Döner Sermayenin yükü azaltılmalıdır. Bu itibarla tüm bakanlıklarda çalışan personellere maaş ve sabit ücretleri genel bütçeden ödenirken, sağlık çalışanlarının maaşla birlikte aldıkları sabit ücretin performans için dağıtılması gereken paradan düşülmesi çok büyük bir haksızlık ve adaletsizliktir. Sabit, nöbet ve icap ücretler genel bütçeden ödenmezse, sağlık kurumlarında performans ücreti almak sadece hayal olur. Bu açıdan sabit, nöbet ve icap ödemelerinin performans ücretinden düşülmesi olayına derhal son verilmesi gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.