Geçtiğimiz günlerde Ulukavak Yaşatma, Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Kılıç’ın açıklaması ile kamuoyunun gündemine gelen 2 . Nolu Ulukavak sağlık ocağı geçici olarak önceki yerinden yeni yerine taşındı.

Eski binanın çürük raporları çıkması nedeniyle yıkım kararı çıkartılmış fakat bir türlü yıkımına geçilememişti. Dernek başkanı İlhan Kılıç’ın girişimleri ile tekrar gündeme gelen bina Doktorların sıcak karşılaması ile birlikte terk edilerek yeni yerine önceki gün taşındı. Bu taşınma mahalle halkı ve dernek yönetimi tarafından bu gün sağlık ocağı doktor ve çalışanlarına Ulukavak Mahallesi Yaşatma, Dayanışma Derneği Yöneticileri tarafından tatlı ikramı yapıldı.

Konu ile ilgili Ulukavak Mahallesi Yaşatma Dayanışma Derneği Başkanı ilhan kılıç, yeni sağlık Ocağı binası önünde kısa bir bilgilendirme açıklaması yaptı.

Kılıç, açıklamasında şu bilgileri verdi.

‘’Yapılacak işlemin Ulukavak Mahallesine yakışır bir kazanım olmasının için çalışıyoruz. Eski Sağlık Ocağı binasının çürük olduğu ve tehlike saçması bizi endişelendiriyordu. Bu endişemiz bu girişimle sona erdi. Gerek Sağlık ocağı Doktorlarımız gerekse yerel yöneticilerimiz gerekli ihtimamı gösterdikleri için el birliği ile bu sorunu da bertaraf etme cihetine gittik. Burada derneğimize inanan ve yanımızda olan arkadaşlarımıza, siyasilere, sağlık İl Müdürümüze ve medya temsilcilerine gösterdikleri duyarlılıktan dolayı teşekkür ediyoruz. Ulukavak Mahallesi Yaşatma, Dayanışma Derneği olarak 2 söz vermiştik. Birinci sözümüz sağlık ocağı problemini çözmek, 2.si ise Mavral Sokaktaki PTT Kargonun Ocak Ayı içerisinde PTT online olarak hizmet vermesini sağlamaktı ve başardık. Bütün bu işlerin yapılmasında hoşgörüsünü esirgemeyen 2 B nolu sağlık Ocağı hekimlerine tatlı ikramımızı yaptık. Onlarda sağ olsunlar hoşgörü ile karşıladılar.’’ dedi.

Kılıç; açıklamasını şu sözlerle tamamladı;

"Geçtiğimiz hafta içerisinde sayın belediye Başkanımızın Mahallemizde yapmış olduğu toplantıya genel kurulumuz nedeniyle katılamadık. Ulukavak Mahallesi yararına olan bütün oluşumlarda yer alacak, mahallemizin sorunlarını tek tek çözme gayreti göstereceğiz’’ dedi.