Heyet tarafından İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Dr. İhsan Demirbaş, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Ahmet Barış ziyaret edildi.

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Ömer Sobacı ziyaretinde memnuniyetini dile getiren Ömer Sobacı, “Merkez ve tüm ilçelerdeki hekimler ve hastane yöneticileri ile sürekli iletişim halindeyiz. Covid-19 enfeksiyonuna yakalanan personelimizle özel olarak ilgileniyoruz. Aşı uygulamalarının başlaması ve toplum bağışıklığının sağlanması ile bu zorlu sürecin sonlanmasını bekliyoruz. Aşılamaların ve pandemi sürecinin yürütülmesinde Hastane çalışanları, Aile hekimlikleri ve filyasyon ekiplerine büyük görevler düşüyor. Arkadaşlarımız bu güne kadar büyük bir özveri ve başarıyla çalıştılar. Bundan sonra da böyle devam etmesini diliyor ve kendilerine çok teşekkür ediyorum. Halkımızdan maske, mesafe ve temizlik kurallarına özellikle uymasını istirham ediyorum. Hep birlikte pandemiyle mücadele edersek başarılı oluruz. Çorum Tabip Odasının çalışmalarını destekliyoruz ve her zaman hekimlerimizin yanındayız” dedi.

Oda Başkanı Dr. Mustafa Azak ise ” Covid-19 Pandemi sürecinde hekimlerimizin çalışma şartları çok ağırlaştı. Ailesiyle birlikte enfeksiyona yakalananlar oldu. Sağlık idarecilerimizin onlara her zaman destek olduklarını görmek bizleri memnun ediyor. Bu desteklerinin devam etmesi ve hekimlerin çalışma şartlarının pandemi sürecine göre sürdürülmesi gerekiyor. Umarım sağlık çalışanları için Covid-19 enfeksiyonunun meslek hastalığı sayılması için gerekli yönetmelikler bir an önce hayata geçer” dedi.

Ziyaretlerde pandemi süreci ile ilgili fikir alışverişinde bulunuldu.