Çorum’da otizmli çocukların sosyal hayata adaptasyonunu, el-kas koordinasyonu, gelişimi ve ebeveynlerin rehabilitasyonunu amaçlayan Mavinin Çocukları Engelsiz Öğreniyor Projesi kapsamında 5 aydır devam eden hipoterapi kursunun kapanışı gerçekleştirildi.

Biyomekanik ve Psikojenik olmak üzere iki faktör aracılığı ile insana etki etmekte olan Hipoterapi kursu ile at üzerindeyken titreşimsel sinyal biniciye aktarılmakta ve tüm kas gruplarını çalıştırıp, ince motor becerilerinin gelişimine katkı sağlanması amaçlandı.

Kapanış törenine Çorum Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürü Mustafa Bayrak da katıldı.

Çorum Otizm Derneği Başkanı Emine Çelen, ‘Yaklaşık 5 aydır devam eden kursumuzda ailelerden ve kursu veren eğitmenlerimizden aldığımız olumlu sonuçlar bizlere bir kez daha spor ve sosyal etkinliklerin otizm üzerindeki etkilerinin tedavi niteliği taşıdığı gösterdi. Hipoterapi Projemizin kapanışında da her zaman olduğu gibi Sivil Toplumla İlişkiler İl Müdürümüz Mustafa Bayrak bizi yalnız bırakmadı. Derneğimize rehberliği ve her zaman yanımızda olduğu için Mustafa Bayrak‘a, projemizin Mimarı Şaziye Sena Gökdoğan‘a Atahan Atlı Spor Kulübü çalışanları ve yetkililerine kursumuzu başarılı kazasız belasız bitirmemize vesile olan herkese çok teşekkür ederim’ dedi.