ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası ağırlaşıyor. Bugün Çorum'da 23 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Pozitif bir hasta ise entübe servisinde tedavi altına alındı.
Son günlerde Çorum'da artarak devam eden koronavirüs vakaları engellenemiyor. Bugün Çorum'da 141 korona testi yapılırken test sonuçlarında pozitif yeni 23 vaka tespit edildi. Yetersiz tedbirler, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamanın faturası her geçen gün Çorum için ağırlaşmaya devam ediyor.
Yeni test sonuçlarına göre, Çorum'da bugün itibari ile tedavi gören pozitif vaka sayısı 334'e yükselirken, toplam vaka sayımız ise 860'ye ulaştı. Yoğun bakım hasta sayısında da artış yaşandı.
Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 17 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Çorum'da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oran da kademeli olarak 17.5'de 1 oranına kadar yükseldi. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise Çorumlu vatandaşlar için artık dehşet saçıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki katının bile üzerinde seyretmesi yarınlar için vatandaşların korkulu rüyası oldu.
Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 12 kişi şifa ile iyileşirken 23 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 860'a yükseldi. 
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 15 bin 88 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 860 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 519’u şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 334 pozitif vaka bulunuyor.
Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 132'si hastanede normal seviste tedavi görürken, 193’ü ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 7 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 2 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte.
Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da Covid-19’dan vefat sayısının ise 7 de kalması teselli kaynağımız oldu.