ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası ağırlaşıyor. Sağlık Bakanlığı tarafından 28 Temmuz Salı günü açıklanan COVID-19 Günlük Durum Raporu, sonuçlarına göre İstanbul'da yeni 198 vaka tespit edilirken, bugün Çorum'da 45 yeni vaka tespit edildi. Dünya başkenti olarak gösterilen ve 15 milyondan fazla nüfusu bulunan İstanbul'da 28 Temmuz'da 198 vaka tespit edilirken, 500 bin nüfuslu Çorum'da bugün 45 yeni vaka tespit edildi. 

Son 10 gündür Çorum'da artarak devam eden vaka sayıları bir türlü aşağıya çekilemiyor. Bugün Çorum'da 184 korona testi yapılırken test sonuçlarında pozitif yeni 45 vaka tespit edildi. Yetersiz tedbirler, maske ve sosyal mesafe kurallarına uymamanın faturası her geçen gün Çorum için ağırlaşmaya devam ediyor.

Koronavirüs dolayısıyla bugün Çorum'da 184 test yapılırken, test sonuçlarına yansıyan vaka sayısı korkunç boyutlara ulaştı. Çorum'da bugün yapılan 184 koronavirüs testinin sonucunda 45 pozitif yeni koronavirüs vakası tespit edildi.  Test yapılan her 4 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Yeni test sonuçlarına göre, Çorum'da bugün itibari ile tedavi gören pozitif vaka sayısı 278'e yükselirken, toplam vaka sayımız ise 783'e ulaştı. Yoğun bakım ve entübe servisi hasta sayısında da artış yaşandı.
Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 18 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Çorum'da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oran da kademeli olarak 18.9'de 1 oranına kadar yükseldi. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise artık dehşet saçıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki katının bile üzerinde seyretmesi yarınlar için vatandaşların korkulu rüyası oldu.
Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 28 kişi şifa ile iyileşirken 45 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 783'e yükseldi. 
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 14 bin 830 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 783 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 489’i şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 278 pozitif vaka bulunuyor.
Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Çorum koronavirüs tablosunu okuyucularımız için günlük olarak araştırıyoruz. Yapılan araştırmalar sonucunda Çorum’da Covid-19 görüldüğünden beri toplamda 14 bin 830 test yapıldığı ve bu gün itibarıyla Çorum’da 278 pozitif vaka mevcut.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 98'i hastanede normal seviste tedavi görürken, 172’si ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 6 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 2 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte.
Çorum’da Covid-19’a yakalanan hasta sayısı bugüne kadar 783 kişi iken şifa ile taburcu edilenlerin sayısı ise 498 kişi olduğu öğrenildi. 
Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da Covid-19’dan bugün vefat eden hastamız bulunmazken, vefat sayımızın 7'de kalması ise teselli kaynağımız oldu.

Çorum'un ilçe ilçe mahalle mahalle koronavirüs haritasını görmek için tıklayınız