Ziyarette oğlunun durumunu anlatan baba Coşkun Özkıdık, ailelerin bir tane şırınga için koşturduğunu belirterek bu duruma son verilmesini istedi.
Ziyareti nedeniyle Kılıçdaroğlu'na teşekkür eden ve "Oğluma nefes oldunuz" diyen baba Coşkun Özkıdık, küçük oğlu Tuğkan'ın 1.5 aylıkken tedavisine başlandığını ve oğlunun şu an 10 aylık olduğunu belirterek SMA hastalığının 2 yaşından sonra tedaisinin bulunmadığını kaydetti, "benim çocuğumu Türkiye'nin tedavisi iyileştirmiyor. Tedavisi için 26 milyon lira lazım. Bir aile bunu nasıl toplayabilir?" diyen Coşkun Özkıdık, oğlunun tedavi için verilen dozları bitirdiğini ve yakında Samsun'da heyet huzuruna çıkacağını, yapılacak kontrolde %70'i geçememesi durumunda ölüme terkedileceğini kaydetti. Aylardır makinelerle yatıp kalktıklarını belirten Özkıdık, 4 aydır da sokaklarda oğlunun tedavisi için para toplamaya çalıştığını anlatarak, 10 aylık oğlunun tedavisi için yardımcı olunmasını istedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmasında SMA hastalarının durumunun meclis genel kurulunda gündeme geldiğini, ilacın pahalı olup olmadığına bakılmaksızın tedavinin yapılması taraftarı olduklarını anlattı. "Ortada bir insan hayatı var" diyen Kılıçdaroğlu, "Çocukların yaşaması ve mutlu bir hayat sürmeleri bizim amacımız" dedi.