DEVA Partisi Çorum İl Başkanı Orhan Vargeloğlu yaptığı açıklamada "Şu anda ülkenin yaşadığı kriz, Türkiye’deki kötü yönetimin ürettiği, ev yapımı, el yapımı millî ve yerli bir krizdir. Bu hükûmet dilinden düşürmediği, iki değerli kavramı da istismar ede ede yıprattı. Nasıl din istismarıyla pek çok kutsal kavramı yıprattılarsa, millî ve yerli kavramlarını da yıprattılar. Bugün bu yaşadığımızın krizin adı kendi tabirleriyle millî ve yerli bir krizdir" ifadelerini kullandı.

Orhan Vargeloğlu'nun açıklamaları şu şekilde;

"Bu iktidar ne diyor ?

Savaştayız diyorlar ; ‘Yokluğa, yoksulluğa, açlığa razı olacaksınız’ diyorlar. Yapmayın, bu ülkenin tertemiz insanlarını aldatmayın. Evet, halkımız, bu vatan için her türlü zorluğa göğüs germeye hazırdır. Ancak bu milletin fedakârlığını, cefakârlığını istismar etmeyin. Yeter artık. İktidarınızın süresini uzatmak için, şahsi bekanız için, milletimizin tertemiz duygularını kirletmeyin.”

Bugün kriz var diyorsunuz, Çorum’da Çorumina, Oba, 150 bin lale alınıyor. Eğer ekonomide savaş var ise bu israf zamansız yatırımlar nedir ve anlama geliyor.

Kendi belediyeleriniz mevcut yönetiminin “Kurtuluş Savaşı” açıklamasına inanmıyor.

Demezler mi size “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” !

İnsanlar mutsuz, insanlar aç, insanlar umutsuz.

Ülkemizin gençleri, kendi ülkesinden umudunu kestiler. İlçelerden illere, illerden de başka ülkelere göç etmeye çalışıyorlar. Ülkemiz bu kötü yönetim sarmalıyla, gençlerine, çocuklarına iyi bir hayat sunamıyor. Aileler de mutsuz. Koskoca ülke tükenmişlik hissini yaşıyor. Koskoca ülke depresyonda. Bu ülkenin birbirinden renkli, güzel insanları bu mutsuzluğu hak etmiyor.

Deva Partisi olarak diyoruz ki,

Ülkemizi, 2002 yılındaki krizden çıkaran, 2009 yılındaki krizden çıkaran takımın başındaki Genel Başkanımız Ali Babacan, ülkemizi bu krizden de yine çıkaraktır. Türkiye’mizi iddialı ve itibarlı bir ülke yapacaktır.

Mutlak yoksulluğu bu ülkeden silmişti, yine sileceğiz.

Yalanlara aldanmayın. İktidarın kurguladığı, hakikatten kopmuş propaganda söylemlerine kanmayın. Biz kimseye boyun eğmeyeceğiz, vatandaşımızın da boyun eğmesine müsaade etmeyeceğiz. Hayat pahalılığının altında beli bükülen vatandaşımızı kısa sürede refaha erdireceğiz.

Az kaldı, bunu yapacağız. Umudunuzu asla kaybetmeyin"