Hastane Başhekimi Sezikli, hazırlanan proje hakkında milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile il başkanı Ahlatcı’ya brifing verdi.
Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Çorum’da sağlık alanında yaşanan önemli gelişmelere bir yenisi daha ekleniyor.
Hastane bünyesinde açılmasına karar verilen Onkoloji Merkezi ile ilgili olarak somut adımlar atılıyor. Bakanlık tarafından sağlanacak olan Onkoloji Merkezi’nde kullanacak cihazların ardından bina konusunda da gelişmeler yaşanıyor.
AK Parti Çorum Milletvekili ve MKYK Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Milletvekili Av. Oğuzhan Kaya ve İl Başkanı Av. Yusuf Ahlatcı, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek, Onkoloji Merkezi binası ile ilgili olarak hastane başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli’den brifing aldılar.


Başhekim Sezikli’nin odasında gerçekleştirilen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, İl Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Genel Meclis Üyesi Ünal Nalçacı, hastane yöneticileri katıldı.
Toplantıda ilk olarak söz alan Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Onkoloji Merkezi ile ilgili olarak bakanlıktan talepte bulunduklarını ve bu taleplerinin kısa bir süre önce onaylandığını hatırlattı.
Milletvekili Oğuzhan Kaya, İl Başkanı Yusuf Ahlatcı ile birlikte yaptıkları girişimler neticesinde bakanlık tarafından Onkoloji Merkezi kurulması için gerekli olan cihazların sağlanması noktasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Bakan Yardımcısı Halil Eldemir’e teşekkür eden Ceylan, Çorum Onkoloji Merkezi’ne gelecek cihazların mali değerinin 10 milyon TL olduğunu vurguladı.
Merkezin özellikli bir bina olması nedeniyle mevcut hastane binasından bağımsız bir yere ihtiyaç duyulduğunu anlatan Ceylan, bu konuda hastane yönetiminin bir çalışma yaptığını kaydetti.
Bölgedeki illerde bulunmayan Onkoloji Merkezi’nin kısa sürede yapılarak bakanlık tarafından taahhüt edilen cihazların da kurulmasıyla insanlara sağlık hizmeti verecek hale geleceğini belirten Ceylan, merkez ile birlikte Onkoloji alanında da hastaların sevkten kurtulacağını ve Çorum’da tedavi görebileceğini ifade etti. Merkezin Çorum ile birlikte bölgede illere de hizmet vereceğini söyleyen Ceylan, Çorum’u sağlıkta bölgenin yıldızı ve cazibe merkezi yapacakları sözünü bir kez daha hatırlatarak, bu gelişmenin de atılan önemli bir adım olduğunu dile getirdi.
Daha sonra ise, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, Onkoloji Merkezi binası ve yapılacağı yer konusunda brifing verdi.


Onkoloji Merkezi’nin Türkiye genelinde 32 ilde bulunduğunu ve bunlara bir de Çorum’un ekleneceğini açıklayan Sezikli, Nükleer Tıp, Onkoloji, Radyasyon ve Radyo Terapi sağlık hizmetlerinin verileceği merkez için hastane bahçesinde iki alan belirlediklerini bildirdi. Acil Servis altında bulunan alan ile otopark karşısında bulunan boş alandan birine Onkoloji Merkezi binasının inşa edilebileceğini kaydeden Sezikli, merkezin bodrum, zemin ve 1. Kattan oluşacağını vurguladı. 2 bin 250 metrekare kapalı alana sahip olacak olan Onkoloji Merkezi’nde 55 hastanın yataklı olarak tedavi görebileceğini açıkladı.
Onkoloji Merkezi’nde görev yapacak hekim konusunda bazı eksiklerinin olduğunu, ancak merkezin kurulmasının ardından eksiklerin de giderileceğini söyleyen Sezikli, binanın biran önce yapılması için Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın desteğine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.
Daha sonra da 3 ila 4 milyon lira arasında bir bedele maledilmesi beklenen Onkoloji Merkezi’nin biran önce yapılması için harekete geçilmesi kararı alındı. Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı, Onkoloji Merkezi için gerekli tüm desteği vereceklerini vurguladılar.
Onkoloji Merkezi binasının projesinin çizimi konusunda da görevlendirmeler yapılırken, inşaatına da yerel imkanlar kullanılarak biran önce başlanması kararlaştırıldı.