Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli’nin göreve gelmesinin ardından özellikle de başka kentlere sevki en aza indirmek adına önemli gelişmeler yaşanıyor.
AK Parti Çorum Milletvekilleri Ahmet Sami Ceylan ve Oğuzhan Kaya ile İl Başkanı Yusuf Ahlatcı’nın da sağlık konusunda duyarlı davranması hastaneye bir çok yeniliği getiriyor.
Son olarak da Milletvekilleri ve İl Başkanı Ahlatcı’nın katkılarıyla hastanede PSR Moleküler Mikrobiyoloji Laboratuvarı kuruldu. Kurulan laboratuvar yine Milletvekilleri Ceylan ve Kaya ile İl Başkanı Ahlatcı’nın da katıldığı törenle açıldı. Törene İl Sağlık Müdürü Dr. Ömer Sobacı, Hastane Başhekimi Prof. Dr. Mesut Sezikli, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Çıplak, İl Genel Meclis Üyesi Ünal Nalçacı ve hastane idarecileri ile personelleri katıldı.
Açılan laboratuvar ile birlikte daha önce başta Ankara olmak üzere büyükşehirlerde yapılan PSR Moleküler Mikrobiyoloji testleri artık Çorum’da yapılabilecek. Diğer kentlere gittiği için 30-40 gibi uzun süreler alan testlerin laboratuvarda aynı gün yapılacağını belirten laboratuvar görevlileri, kısa sürenin yanısıra daha sağlıklı bir şekilde testlerin yapıldığı laboratuvarın bölgede hiçbir hastanede olmadığı gibi Karadeniz Bölgesi’nde de sadece Trabzon’da bulunduğunu ifade ettiler.
Milletvekili Ahmet Sami Ceylan da törende yaptığı açıklamada, AK Parti hükümetleri döneminde Çorum’un sağlık alanında önemli hizmetlere kavuştuğunu hatırlattı. Açılan laboratuvarın da Çorum için çok önemli bir kazanç olduğunu söyleyen Milletvekili Ceylan, laboratuvarın kurulmasında emeği geçenlere teşekkür ederken, çalışanlara da kolaylıklar diledi.