ÖZEL HABER: HACI ODABAŞ
Çorum'da 15 gündür devam eden yüksek koronavirüs vakaları bir türlü engellenemiyor. 4 Ağustos Pazartesi itibari ile 41 yeni vaka tespit edilirken, 1 hasta entübe servisine alınarak toplam entübe hasta sayımız 5'e yükseldi. Yoğun bakım servisinde ise 6 hastamız bulunuyor. Bugün bir koronavirüs tedavisi gören bir hastamızın hayatını kaybetmesiyle vefat sayımızda 9'a yükseldi.
Bugün Çorum'da 92 koronavirüs testi yapılırken, testler sonucunda 41 kişinin pozitif olduğu anlaşıldı. Toplam vaka sayımız 978'e yükselirken, hastanede veya özel alanlarda tedavi gören hasta sayımızda 372'ye fırladı.
Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsün Çorum'da faturası her geçen gün daha da ağırlaşıyor. Bugün Çorum'da 41 yeni korona virüs vakası tespit edildi. Çorum'da son 10 günde Koronavirüs tedavisi 3 hastamızın vefat etmesiyle vefat sayımız da 9’a yükseldi.
Normalleşme süreciyle beraber Çorum'da vaka sayıları çok hızlı artmaya devam ediyor. Koronavirüs'ün görülmeye başlandığı ilk günden beri Çorum'da yapılan test sonuçlarına göre test yapılan her 15 kişiden birinde koronavirüs pozitif çıktı. Çorum'da test sayısının azlığı yüzünden bir kaç hafta önce test yapılan her 32 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, artan test sayıları ile beraber bu oran da kademeli olarak 15.9'da 1 oranına kadar yükseldi. Nüfusa oranla yapılan günlük ve toplam test sayısının azlığı ve test sonuçlarına yansıyan vaka sayısının yüksekliği ise Çorumlu vatandaşlar için artık dehşet saçıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın her gün açıkladığı ülke geneli vaka ve test sayılarına göre, her 44-50 kişiden birinde koronavirüs pozitif iken, Çorum'da hem günlük bazda hemde toplamda yapılan az test sayısına göre bile ülke ortalamasının iki katının bile üzerinde seyretmesi yarınlar için vatandaşların korkulu rüyası oldu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 3 Ağustos'ta açıkladığı rapora göre Türkiye'nin mega şehri İstanbul'da 134 vaka tespit edilirken, Çorum gibi 530 bin nüfuslu daha küçük ölçekli bir şehirde bir günde 92 teste 41 pozitif vaka tespit edilmesi vatandaşları kaygılandırıyor.
Çorum'da bugün koronavirüs tedavisi gören 24 kişi şifa ile iyileşirken 41 yeni koronavirüs tanısı konularak, ilde karşılaşılan toplam pozitif vaka sayısı 978'ya yükseldi.
Çorum’da Koronavirüs nedeniyle bugüne kadar 15 bin 583 test yapıldı. Yapılan testler sonucu 978 pozitif vaka tespit edildi. Bunlardan 597’si şifa ile taburcu edildi. Çorum’da bu gün itibarıyla 372 pozitif vaka bulunuyor.
Normalleşme sürecinin ardından Çorum’da da artış göstererek etkisini devam ettiren Covid-19 halk sağlığını tehdit ediyor. İlimizde görülen Koronavirüs vakalarında bazı bölümlerde artış, bazı bölümlerde ise düşüş gözlemleniyor.
Uzmanların uyarılarına rağmen, halk içerisinde bir rehavet söz konusu. Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte başlayan düğün, nişan vb. toplu hareket edilen organizasyonlar ve toplu kullanım alanları riski üst seviyeye çıkarıyor.
Koronavirüs nedeniyle bugün itibari ile 132'si hastanede normal seviste tedavi görürken, 229’u ise pozitif olup evlerinde veya diğer özel alanlarda tedavi görüyor. Covid-19 nedeniyle 6 hasta yoğun bakımda tedavi görürken, 5 hasta ise entübede servisinde tedavi görmekte.
Bugün itibari ile karantinada hasta bulunmazken, Çorum’da korona kaynaklı vefat sayısı ise bugün hayatını kaybeden hasta ile 9'a yükseldi.