Dünya Sağlık Örgütü baş uzmanı doktor Soumya Swaminathan, "Son 24 saat içinde 500.000'e yakın yeni vaka bildirildi ve yaklaşık 9.300 ölüm kaydedildi. Bu yavaşlayan bir pandemi değil" diyerek ''Bu pandeminin yavaşlamadığını gösteriyor'' dedi.

Swaminathan, Covid-19 vakalarındaki artışın arkasındaki sebeplerden birinin aşılamanın yavaş ilerlemesini gösterirken pandeminin başındaki gibi maske ve mesafe kurallarına uyulmamasına dikkat çekti.

Bloomberg Televizyonu'na verdiği röportajda Dr Swaminathan, dünyanın çoğu yerinde tıbbi oksijen sıkıntısı, hastane yatağı eksikliği ve daha yüksek ölüm oranlarının görüldüğünü ancak aşılamayla bazı ülkelerde ağır vaka ve hastaneye yatışların azaldığını belirtti.

''HIZ ÇOK ÖNEMLİ''

Öte yandan DSÖ genel müdürü Tedros Adhanom Ghebreyesus da koronavirüs hastalığına karşı aşıların artırılması gereğini vurguladı ve ekledi: Delta gibi güçlü bir COVID-19 virüs varyantının ortaya çıkmasından endişe duyuyorum. İlk önce ihtiyacı olanlara aşı erişimini artırmazsak, toplu olarak elde ettiğimiz kazanımları kaybetme riskiyle karşı karşıyayız. Hız çok önemli” dedi.