Çorum Hitit Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan Kardiyovasküler Cerrahi (KVC) Merkezi ve Yoğun Bakım Ünitesi düzenlenen törenle açıldı. 
Açılışa Vali Sabri Başköy, AK Parti Çorum milletvekilleri Salim Uslu, Murat Yıldırım ve Cahit Bağcı, Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Aslan Erkan, AK Parti Çorum İl Başkanı Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Mustafa Köse, hastane çalışanları, daire müdürleri katıldı.
Törende bir açılış konuşması yapan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Turgay Happani, Çorum’un sağlık alanında bölgede merkez haline geleceğini söyledi.
KVC merkezinin açılışını yapmaktan ötürü büyük bir mutluluk duyduklarını dile getiren Happani, merkezin hizmete girmesiyle yılda bin kişinin üzerinde hastanın anjiyo ve diğer tedaviler için il dışına gitmekten kurtulacağını vurguladı. 7 milyon TL’ye mal olan merkezin 7 ay gibi kısa sürede tamamlandığını dile getiren Happani, merkezde bugüne kadar 41 kişiye anjiyo yapıldığını, 2 hastaya stent takıldığını ve 2 açık kalp ameliyatının da başarı ile gerçekleştirildiğini açıkladı.
Daha önce hastanenin 60 yatak yoğun bakım ünitesine sahip olduğunu belirten Happani, yapılan çalışmalarla birlikte yatak sayısının 98’e yükseldiğini aynı zamanda artık hastanede 3. basamak yoğun bakım hizmetinin de verilmeye başlandığını sözlerine ekledi.

“ÇORUM’UN EKSİKLİKLERİ GİDERİLİYOR”
Vali Sabri Başköy ise, Polis Okulu inşaatına önümüzdeki yaz döneminde başlanacağını açıkladı. Polis okuluyla ilgili arsada tahsis aşamasına gelindiğini belirten Vali Başköy, “Kışın proje çalışmasını yapıp önümüzdeki bahar yada yaz aylarında 133 dönüm arsa üzerine çok büyük bir polis okulu temeli atacağız” dedi.
Hitit Üniversitesi’ndeki eksikliklerin zamanla giderilmesiyle yeni bölümlerin de açılacağını ifade eden Vali Başköy,en büyük sorun olan kampus konusunda da önemli mesafeler alındığını belirtti.
Öncelikle 450 dönüm arazinin kuzey kampusu olarak tahsis edildiğini ifade eden Vali Başköy, yeni yapılacak 650 yataklı hastane karşısına da güney kampusu yapılacağını belirerek, burada fakülte binalarının çabucak yükseleceğini söyledi.
Zaman zaman, Çorum’un kabinede temsil edilmediği için istediği yatırımı alamadığı gibi serzenişler duyduğunu söyleyen Başköy “Küçük illerden kabinede temsil edilenler var ancak her şey temsille hallolmuyor. Önce potansiyelinizin olması lazım. Çorum bu istikamette büyük mesafe aldı” şeklinde konuştu.

“KATEDİLEN YOL SEVİNDİRİCİ”
Daha sonra kürsüye gelen AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Bağcı, geçmiş dönemlerde 7 yılda yapılamayan bir için 7 ay gibi kısa bir süre içerisinde yapıldığına dikkati çekerek, Çorum Devlet Hastanesi’nde açılan merkezin 7 ay gibi kısa bir sürede hizmete açılması noktasında katkı veren herkese teşekkür etti. 7 trilyonluk bir yatırımla Çorum’un en temel sorunlarından birinin daha çözüldüğüne işaret eden Bağcı, artık dışarıya hasta sevkine gerek kalmadığını, kalp ameliyatlarının Çorum’da rahat bir şekilde yapılabileceğini söyledi.
10 yıllık süreçte inanılmaz derecede gelişmeler kaydedildiğini, katedilen yolun sevindirici olduğunu ifade eden Bağcı, “geçmiş dönemlerde halkın en fazla şikayetçi olduğu konu sağlıktı. Geçmişte en büyük sorun olan sağlık hizmetleri, şimdi ise halkın en memnuniyet verici şekilde karşıladığı bir hale dönüştü. Sağlık hizmetlerinden halkın yüzde 76’sı memnun durumda” diye konuştu.
 
“İNSANA HİZMET EN TEMEL ÖNCELİĞİMİZ”
AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ise, Türkiye’nin gelişerek hızlı bir değişim ve dönüşüm süreci yaşadığını ifade etti. Uslu, hükümetin kararlı adımlarla sürdüğü bu değişim sürecine kamunun da uyum sağladığını kaydetti. İnsana hizmetin en temel öncelikleri olduğunu dile getiren Uslu, sağlıktan eğitime her alanda ülkenin iyi bir noktaya hızla ilerlediğini ifade etti.
Çorumlulara bir de müjde veren Uslu, Kızılırmak yatağındaki sel taşkınlarını önleyecek 10 milyonluk bir projenin bakanın onayından geçtiğini, artık sel felaketlerinin önlenebileceğini söyledi.
“Türkiye hızla değiyor. Türkiye değişirken başkalaşmıyor, gelişerek değişiyor” diyen Uslu, her alanda iyi bir büyümenin yakalandığını, 2013 bütçesinin de tam bir sosyal bütçe olduğunu açıkladı. Sağlık Bakanlığı bütçesinin de yüzde 16 arttığına dikkati çeken Uslu, Türkiye’nin her alanda Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet seviyesine ulaştığını vurguladı. Türkiye’de işsizlik oranının da giderek küçüldüğünü dile getiren Uslu, İspanya’da yüzde 36 olan işsizlik oranının Türkiye’de yüzde 8 olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE SAĞLIKTA DÖNÜŞÜMLE DÜNYAYA ÖRNEK OLDU”
Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas ise, büyük bir başarıyla hayata geçirilen sağlıkta dönüşüm projesi ile ili birlikte Türkiye’nin artık sağlık alanında dünya ülkeleri tarafın rol model alındığını açıkladı.
10 yıl önce yola çıktıklarında Türkiye’de sağlık alanında çok büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Kafkas, toplumun her kesiminin sağlıktan yararlanma koşullarının farklı olduğuna işaret etti.
Sağlık Bakanlığı olarak bu süreçte tüm mantaliteleri değiştirdiklerini belirten Kafkas, “İnsanların sağlık hizmetlerinden daha etkin ve kaliteli yararlanması için yeni bir yapılanmaya gittik. Bu süreci sağlık çalışanlarımızın da özverili çalışmaları ile hızlı bir şekilde tamamladık. Buradan sağlık çalışanlarımıza çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sağlık Bakanlığı’nın Çorum’daki yatırımları hakkında da bilgi veren Kafkas, Alaca, Osmancık ve İskilip’te hastane inşaatlarının sürdüğünü hatırlattı. İl merkezine yapılması planlanan yeni hastanenin de proje çalışmalarının 2013 yılı Ocak ayında tamamlanması ile birlikte ihale sürecinin başlatılacağını kaydeden Kafkas, 120 bin metrekare alanan sahip olacak yeni hastanenin en son teknolojik cihaz ve ünitelerle donatılacağını bildirdi. Kafkas, mevcut binaya ise 1. basamak sağlık hizmetlerinin toplanacağını sözlerine ekledi.
Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek her iki merkezin açılışını gerçekleştirdi. Açılışın ardından Vali Başköy ve beraberindekiler KVC ünitesinde incelemelerde bulunarak bilgi aldılar.