Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Sağlık Bakanlığı ile yapılan işbirliği kapsamında, Hitit Üniversitesi Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, gerek Çorum gerek bölgemizde önemli sağlık hizmetlerinde bulunan Tıp Fakültesinin akademik personel kaynağıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Tıp Fakültemizin kurucu kadroları, Ankara’dan gelen ve değerli tecrübelerini aktarmak üzere katılmış ekipti. Bu arkadaşlarımızın çoğunun akademik unvanı yoktu. Bize ilk kademede gelen hocalarımızın çoğunun emeklilik dönemi yakındı ve daha sonra kendi planlamalarına göre hareket eden 8 akademisyenimiz emekli olup ayrılmak istediler. Biz de kendilerinin aldıkları karara saygı duyarak kabul ettik. Tabi buna karşın Tıp Fakültemize yeni atananlar var. Bu süreçte 6 profesör, 3 doçent, 27 doktor öğretim üyesi atandı.”