Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Diş Hekimliği fakültesinden vazgeçilmediğini belirterek, önceliğin Tıp Fakültesi’nde olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Öztürk, “Daha Tıp Fakültesinin gereğini yerine getirmeden onu inşa etmeden Diş Hekimliği fakültemizi biz 2 katlı bir binaya kuruyoruz diye bir gerçeklik olmaz” dedi.

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Osman Öztürk, Hitit Üniversitesi Senato Salonu’nda basın toplantısı düzenleyerek, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Prof. Dr. Öztürk, toplantıda, göreve geldiği dönemden bu yana yapılan çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Hitit Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi kurulması yönündeki atılacak adımlara ilişkin de bilgi veren Prof. Dr. Öztürk, şunları söyledi:

“Diş Hekimliği Fakültesi kurulması kararı, 15 Mayıs 2018’de alınmış. Ben geldiğimde iki konu üzerinde sorun olduğu söylendi. Birincisi kesinlikle fiziki ortam müsait değil. İkincisi afiliasyon yani bizim Sağlık Bakanlığı Diş Hastanesi ya da Sağlık Bakanlığının tam donanımlı bir mekânı yoksa afiliasyon da olmuyor. Bu şartlarda göreve geldikten sonra, 6 ay sonra pandemi gerçekleşince masaya yatırdığımız gerçeklikler şunlar; bir, Diş Hekimliğinin temel alanda derslerini verebilmek için bizim ortak dersleri, Tıp Fakültemizin kendi alanında verebilir hale gelmemiz gerekiyor. Yani biz buna Morfoloji binası diyoruz. Tıp Fakültesinin tam donanımlı laboratuvarı, derslikleri ve ünitelerin yerleştiği bir morfoloji ortamı gerekiyor ki bu binamız yok bizim. Şu anda Tıp Fakültemiz nerede? Fen Edebiyat Fakültemizin kenarındaki 2 katlı binada. Burayı biz şu anda Tıp Fakültemizin yeterliliğine dair yeterlilik ve gereklilik kriterlerine zor uydurduk. Bunu Diş Hekimliğine uydurmak mümkün değil. Daha Tıp Fakültesinin gereğini yerine getirmemiz gerekiyor. Önce birinci rüştümüzü ilan edeceğiz. Morfoloji, yani Tıp Fakültemizi öne almadan, onu inşa etmeden Diş Hekimliği fakültemizi biz 2 katlı bir yere kuruyoruz diye bir gerçeklik olmaz. YÖK temel yeterlilik kriterlerine göre 60 öğrencilik üniteden bahsediliyor. Bu üniteler için özel yatırım talep edeceğiz. Dolayısıyla bunların bağlantılı olduğu işlerimiz var. Biz bundan vazgeçmedik, bunu yapacağız ama öncelikli adımımız morfoloji adımı. Morfoloji binasının bu yıl temelini atıyoruz.