İYİ Parti Çorum Teşkilatı’nın eski Devlet Hastanesi’nin yeniden hizmete açılmasını sağlamak, kamuoyunda farkındalık oluşturmak amacıyla başlattığı hastane önünde nöbet tutma eylemi devam ediyor.
Diğer siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlardan da destek gören nöbet eyleminin dördüncü gününde 4 siyasi partinin temsilcileri ortak bir açıklama yaptı.
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık, Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu, hastane önünde nöbet eylemi başlatan İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ve parti yöneticilerini ziyaret etti. Ziyarete Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe, bazı sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ve vatandaşların yanı sıra 4 partiden de yöneticiler katıldı.
Burada yakılan ateş etrafında ısınmaya çalışan siyasi parti yöneticileri, daha sonra birer basın açıklaması yaparak eski Devlet Hastanesi’nin bir an önce açılmasını talep ettiler.

“HASTANE OLAYI SİYASET ÜSTÜ BİR KONUDUR”
CHP İl Başkanı Mehmet Tahtasız, kendilerinin aylardır eski devlet hastanesinin yeniden açılması için yetkililere çağrıda bulunduklarını hatırlatarak, “buraya siyasi parti kimliğiyle değil, bir anne- baba olarak, vatandaş olarak, halk olarak geldik. Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde pandemi sürecinden dolayı yer kalmadı. Hastalarımız artık Sungurlu, Osmancık gibi ilçelere sevk ediliyor, birçok ilçede konteyner hastaneler kurulmaya başlandı. Eski Çorum Devlet Hastanesi’nin bir an önce açılmasını bekliyoruz. İktidar partisi yöneticileri, hastanenin 2021 yılında açılacağını söylüyor. 2021, 1 Ocak’tan 31 Aralık’a kadar olan süreyi kapsar ki hastanenin hangi tarihte açılacağı belli değil. Bu konuda Cumhurbaşkanının verdiği talimatın bir an önce yerine getirilmesini bekliyoruz. Sağlık her şeyden daha önemlidir. 24 Kasım Öğretmenler Gününde bir öğretmeni Covid-19 hastalığından kaybetmenin, aynı gün bir sağlık çalışanının kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz. Koronavirüs salgınından birçok vatandaşımız etkilendi. Hasta olanlara geçmiş olsun, hayatını kaybedenlere de başsağlığı diliyoruz. Halkın da bu konuya sahip çıkmasını istiyoruz. Eski devlet hastanesi binasının bir an önce açılması gerekiyor ancak aylar önce uyarmamıza rağmen daha kırık olan camlarını bile değiştirmediler” şeklinde konuştu.

"CUMHURBAŞKANININ TALİMATI YERİNE GETİRİLSİN"
İYİ Parti İl Başkanı Bekir Özsaçmacı ise pandemi sürecinde hasta sayısının çok fazla arttığını, mevcut hastanenin yetersiz kaldığını, eski devlet hastanesinin bir an önce açılması gerektiğini dile getirerek, İYİ Parti olarak Cumhurbaşkanının sözünü hatırlatmak ve Sağlık Bakanının olaya önem vermesini sağlamak amacıyla bu eylem sürecini başlattıklarını, sonuç alıncaya kadar eylemi sürdüreceklerini bildirdi.
Özsaçmacı, hastanenin bir an önce açılmasını, Çorum halkının bu girişime destek vermesini istedi.
Saadet Partisi İl Başkanı Faruk Cıdık ise Çorum’da devlet hastanesi olmadığını, araştırma hastanesi olduğunu, muayene ücretlerinin de araştırma hastanesi tarifesinden alındığını ifade ederek, eski devlet hastanesinin yeniden açılmasına destek verdiklerini kaydetti.
Deva Partisi İl Başkanı Orhan Vargeloğlu da hastaların daha fazla mağdur olmamaları için eski devlet hastanesinin açılmasını istediklerini, mücadeleye destek vereceklerini söyledi.
Açıklamaların ardından eyleme destek veren siyasi parti yöneticileri ve vatandaşlar hep birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.