Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından Teşhis Merkezi Teşkilatı Çalışması ve Sistem İşleyiş Toplantısı düzenlendi.
Sağlıklı Yaşam Merkezi'nde düzenlenen toplantı Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman başkanlığında gerçekleştirildi.
Toplantıya; Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğinden Tıbbi Hizmetler Başkanı Patoloji Uzman Dr. A.Fahri Şahin, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uzmanı Hüsnü Kılpelit, Çorum Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Eczacı Merve Türkmen, Halk Sağlığı Müdür Yardımcısı Dr. Sevil Dirlik Zaman, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Semih Temel, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Murat Kendirci, Patoloji Bölümü Yardımcı Doç. Dr. Güven Güney, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bul. Hast. Kont. Prog. Şube Müdürü Dr. Hüseyin Moray, Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Birimi personeli, Ketem Birimi personeli ve Teşhis Merkezinde hasta randevu ve takip işlemleri için görevlendirilen asil ve yedek personel katıldı.
Düzenlenen toplantıda HPV-DNA, Gaitada Gizli Kan ve Mamografi testlerinde pozitif sonuç çıkan hastaların 2. basamağa sevk işlemleri sırasında kolaylık sağlanması, hastaların en kısa zamanda doğru teşhis ve tedavi için ilgili uzman doktorlara ulaşımının kolaylaştırılmasını sağlamak amacıyla, Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan İletişim Birimi aktifleştirildi.
Bu sayede hem hastaların akıbetinin takibi yapılacak, hem de sonuca ulaşmaları hızlandırılmış olacak.
“Teşhis Merkezi Teşkilatı Çalışması ve Sistem İşleyişi Toplantısı” 3'er aylık periyotlarla Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği, Halk Sağlığı Müdürlüğü Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Programlar ve Kanser Şubesi ve Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından düzenli olarak yapılacak.