Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, 3-9 Eylül Halk Sağlığı Haftası münasebetiyle Hürriyet Meydanı Merkez PTT önünde stant açtı.
Bugün kokteyl eşliğinde gerçekleştirilen stant açılışına; Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Turgay Happani, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Barış, Memur-Sen İl Temsilcisi ve Sağlık-Sen Çorum Şube Başkanı Ahmet Saatçi, sağlık çalışanları ve vatandaşlar katıldı.
Halk Sağlığı personeli tarafından kurulan stantlarda vatandaşlara Kırım-Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA), yeni doğan tarama programı (topuk kanı), çocuk gelişimi, tütün ürünleri, meme kanseri, astım hastalığı ve kronik akciğer hastalığı (KOAH) ile ilgili bilgiler verildi.
Müzik dinletisi eşliğinde gerçekleştirilen bilgilendirmede sağlık personelleri vatandaşlarla tek tek ilgilenerek, broşür dağıttı.
Sağlıklı beslenmede ara öğünün önemini vurgulamak ve farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirilen kutlamada vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

ÇORUM, SAĞLIMI SEVİYORUM
Canlı müziğin de gerçekleştirildiği kutlama da kurulan stantlarda vatandaşlara “Kanser, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı, KOAH, Yenidoğan Tarama Programı, Çocuk Gelişimi ve Psikolojisi, Sağlıklı Beslenme vb.” konulu broşürler verilerek, bilgilendirme çalışması yapıldı. Çorum halkına sağlığın önemini hatırlatmak amacıyla üzerlerinde ”Çorum Sağlığımı Seviyorum” yazılı çeşitli hediyeler dağıtıldı. Çocuklara verilen balonlar, renkli ve sevinçli görüntüler oluşturdu. Çorum halkının sağlığını korumak, daha kaliteli bir hayat sürmelerini sağlamak hedefi ve amacıyla, etkinlikler tüm hafta boyunca devam edeceği bildirildi.

AMAÇ SAĞLIĞIN ÖNEMİNİ ANLATMAK
Çorum Halk Sağlığı Müdürlüğü, kutlamanın amacının halka, sağlığının önemini anlatmak ve halk sağlığını “birey ve toplum” olarak ele almak olduğunu açıklandı. Halk sağlığı uygulamasının “sağlıklı bireyin, sağlıklı toplumu oluşturacağı” anlayışından yola çıkarak; bireyin anne rahminden, hayatının sonuna kadar olan tüm süreçte sağlıklı yaşam sürmesini ve hastalıklardan korunmasını amaçlandığı bildirilen açıklamada, “Bireyi fiziksel, biyolojik ve sosyal çevresi ile bir bütün olarak görür.
Sağlık hizmetini kişiye hem sağlıklı iken hem hasta iken sunar. Sadece hastaneye ulaşanları değil tüm toplumu kapsar. Koruyucu Sağlık Hizmetleri” sabır gerektiren bir süreç olup, bu süreçte halkın desteğine ihtiyaç duyulmaktadır” denildi.