AK Parti Çorum Milletvekili, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Ahmet Sami Ceylan, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin mevcut yerinde kalacağını açıkladı.

Ceylan, aynı şekilde Diş Hastalıkları Hastanesi’nin de mevcut yerinde hizmetini sürdüreceğini bildirdi.

Taşınacak mı, taşınmayacak mı tartışmaları gündemden düşmeyen Göğüs Hastalıkları Hastanesiyle ilgili son noktayı Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan koydu.

Çorum’da yeni yapılan Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin faaliyete geçmesinin ardından sağlık kurumlarında taşlar yerinden oynadı. Göğüs Hastanesinin de eski hastane binasına taşınacağı yönündeki açıklamalar kamuoyunda tartışmalara neden oldu.

Vali Necmeddin Kılıç bir süre önce yaptığı bir açıklamada eski hastane binasında sadece başhekimlik ve acil servisin olduğu C blok binasının kalacağını buraya da Göğüs Hastanesi’nin taşınacağını söylemişti. Kılıç Göğüs Hastanesinin boşattığı binaya da sağlıklı yaşam merkezi yapılacağını dile getirmişti.

Vali Kılıç’ın Göğüs Hastalıklar Hastanesi’ni taşıyacakları yönündeki bu açıklamalar özellilikle Gülabibey Mahallesi’nde ikamet eden vatandaşların tepkisine neden oldu. Bir süredir gündemi meşgul eden konuya son noktayı Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan koydu.

Milletvekili Ceylan, Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde bir basın toplantısı düzenledi. Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin mevcut yerinde kalacağını açıklayan Ceylan, aynı şekilde Diş Hastanesi’nin de mevcut yerinde hizmetini sürdüreceğini bildirdi.

Hasanpaşa Semt Polikliniğinin de aynı şekilde sağlık hizmeti görevini sürdüreceğini kaydeden Milletvekili Ceylan, Devlet Hastanesi’nin de poliklinik hizmetlerine Hitit Üniversitesi bünyesinde devam edeceğini dile getirdi.

Hastanelerde ve polikliniklerdeki doktor sayısında da bir azalma olmayacağını vurgulayan Ceylan, vatandaşlardan da kulaktan duyma sözlere itibar etmemelerini istedi.

Mahalle Muhtarı Hikmet Durgun da hastanenin aynı şekilde yerinde kalmasının mahalle sakinleri olarak kendilerini memnun ettiğini belirterek, Milletvekili Ceylan’a teşekkür etti.

Basın toplantısına ayrıca; İl Sağlık Müdürü Dr. Metin Öztürk, Halk Sağlığı İl Müdürü Dr. Ahmet Barış, Çorum Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Ömer Sobacı, AK Parti İl Başkan Vekili Eyüp Arslan ile Gülabibey Mahallesi Muhtarı Hikmet Durgun da katıldı.