Etkinliğe Çorum Çölyak Derneği Başkanı Fatma Müjgan Demir, Başkan Yardımcıları Hacer Kesici ve Dr. Mustafa Azak, Genel Sekreter Hüseyin Özden, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Açılıştan sonra katılımcılar glutensiz mutfağı inceledi, yiyecek yapım eğitimlerini izledi ve bu güzel etkinliğe katılmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi.

ŞEF AYLA YILDIZ’DAN HARİKA SUNUMLAR

”Glutensiz Mutfak Uygulamaları” projesi kapsımında 10’ar kişilik 3 ayrı gruba bu haftaki eğitimleri Amasya’dan Dolphin Kafe & Pastane sahibi Şef Ayla Yıldız gerçekleştirdi. Glutensiz ürünleri uzun zamandır imal eden ve çevre iller de dahil olmak üzere bir çok çölyaklıya hizmet veren Şef Ayla Yıldız; herkesin beğeniyle karşıladığı yiyecek formüllerini kursiyerlerimizle paylaştı. Şef Ayla Yıldız kursiyerler tarafından hayranlıkla takip edildi.

Konu hakkında açıklama yapan Başkan Fatma Müjgan Demir; ”İlimiz ve çölyaklılar için çok faydalı olacak güzel bir projemizin daha eğitimlerini başlatmış bulunmaktayız. Öncelikle il dışında olduğu için aramızda bulunamamasına rağmen bizleri unutmayan, çiçek gönderen ve her zaman çölyaklılara destek olan Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın’a teşekkür etmek istiyorum. Eğitimlerimizin açılışına katılan ve bize destek olan kıymetli misafirlerimiz Feyza Aşgın hanıma , Belediye Başkan Yardımcımız Lemzi Çöplü ve eşi Seher Çöplü’ye ve Hacer Yağbat hanıma çok teşekkür ediyorum. Katılımlarından büyük memnuniyet duyduk. Kendileriyle çölyak ve glutensiz diyet hakkında konuşma şansımız oldu. Derneğimize desteklerinin devamını istedik. Çorum Belediyesi’nin çölyaklılar için gerçekleştiği çalışmalar, özellikle Konya Karatay’dan getirilen ”glutensiz ekmekler” için teşekkürlerimizi sunduk. Umarım bu katkılar artarak devam eder. Amasya’dan gelen ve çok güzel eğitimler veren Dolphin Kafe & Pastane sahibi Şefimiz Ayla Yıldız hanıma da teşekkür ediyorum. Kursiyerlerimize büyük faydalar sağlayacak bilgiler verdi, birlikte muhteşem yiyecekler pişirdiler. Önümüzdeki günlerde projemiz kapsamında gelecek diğer şef ve şef yardımcılarıyla eğitimlerimiz devam edecek” dedi.